sunnuntai 22.10.2017 Anja, Anita, Anniina, Anitta, Anette

Tulossa harjakattoinen räystäällinen rakennus

Ensimmäiset luonnokset valmiit kenties jo muutaman viikon sisällä.

Jaana Virtanen

Hiekanpään yläkoulun suunnittelu on käynnissä. Yläkoulun opettajat pohtivat maanantaina arkkitehti Riitta Korhosen kanssa tilojen käyttöä ja muunneltavuutta aineryhmittäin.
– Sama suunnitteluvaihe on käyty läpi jo yhteen kertaan, joten mitään erityistä uutta ei tässä vaiheessa ilmenne, arvioi yläkoulun rehtori Henri Itkonen.
Hän ennakoi, että luonnoksia uudesta koulurakennuksesta aletaan saada nähtäväksi syksyn aikana ja parhaassa tapauksessa jo muutaman viikon kuluttua.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi 6. kesäkuuta Huvilakadun ja Hiekanpään alueen asemakaavamuutoksen. Se on nyt lainvoimainen.
– Asemakaavasta ei ole juuri huomautettu, kertoo Pieksämäen teknisen toimen johtaja Tapani Mähönen.
Koulusuunnittelu asemakaavassa osoitetulle paikalle voi jatkua täydellä teholla.
Koulun rakentamisessa tähdätään nyt kevääseen 2020, jolloin rakennustöiden arvioidaan valmistuvan.
– Prosessi ei ole edennyt niin nopeasti kuin kuviteltiin.

Seuraavaksi teknisen lautakunnan hyväksyttäväksi tulevat maanhankinnat Bovallius-säätiöltä ja Kirkkopalvelut ry:ltä. Kaupunki joutuu ostamaan niiltä pienet maapalat, että kaavanmukaiset rakennukset ja väylät saadaan rakennettua.
– Kaupunki ehdotti osapuolille maanvaihtoa, mutta maanomistajat eivät suostuneet siihen vaan halusivat rahaa. Käy se kaupungille niinkin. Kyse ei ole suurista maa-aloista, eikä myöskään isoista rahasummista.
Tekninen johtaja ei lähde ennakoimaan sitä, miltä uudelleen suunniteltava koulurakennus näyttää.
– Kyseessä kuitenkin on harjakattoinen räystäillä varustettu rakennus, ettei tule kosteusongelmia.

Yläkoulun tontti tulee hyödynnetyksi tarkoin. Urheilutalon ympärillä olevia puistomaisia alueita voidaan kuitenkin ottaa yleiseen käyttöön.
– Liikuntapuoli tekee järjestelyjä, jotka palvelevat yläkoulua.
Hiekanpäässä tehdään myös uusia katujärjestelyjä. Esimerkiksi kevyen liikenteen väylä siirtyy nykyiseltä paikaltaan toiseen kohtaan eli rantaan päin.
Rakennushankkeen ohjausryhmä kokoontuu elokuun puolivälissä. Silloin päivitetään tämänhetkinen suunnittelutilanne. Urakkakilpailutus on aikataulun mukaan vuoden alussa tammikuussa. Yläkoulusta tulee noin 5 800 kerrosneliömetrin kokoinen rakennus, joka on mitoitettu noin 480–490 oppilaalle.

Lue lisää torstain Pieksämäen Lehdestä!

 

Jätä kommentti

*