lauantai 17.11.2017 Eino, Einari

Tarkastuslautakunta esittää kirjallista varoitusta neljälle Pieksämäen kaupungin viranhaltijalle

Kaupunginvaltuusto päättää asian ensi tiistaina

Jaana Virtanen

Tarkastuslautakunta esittää valtuustolle kirjallisen varoituksen antamista neljälle johtavalle viranhaltijalle. Lautakunnan kokous oli keskiviikkona.
Esityksen varoituksien antamisesta teki lautakunnan varapuheenjohtaja Mauri Kietäväinen (sd.), jonka esitystä kannattivat lautakunnan jäsenet Tarja Varonen (kesk.) ja Anneli Järvinen (sit.).
Lautakunnan puheenjohtaja, oman sinivihreän valtuustoryhmänsä muodostava Mikko Laakso ja lautakunnan jäsen Sakari Nenonen (kesk.) olisivat halunneet esittää valtuustolle, että vuoden 2015 tilinpäätös hyväksytään myös Hiekanpään investoinnin suunnittelukustannuksen ylityksen osalta ja että vastuuvapaus myönnetään tilivelvollisille.
He jättivät kumpikin pöytäkirjaan eriävän mielipiteen.
Laakso ja Nenonen vetosivat kuntalakiin ja totesivat, että henkilöstöhallinnollisten toimenpiteiden esittäminen ei kuulu tarkastuslautakunnan tehtäviin.

Eriävän mielipiteen jätti myös Anneli Järvinen, jonka mukaan vastuuvapautta vuodelta 2015 ei olisi pitänyt esittää ollenkaan Hiekanpään investointien osalta. Hänen mielestään myös kaupungin varsinaisen tilintarkastajan työt olisi pitänyt tutkia erityistilintarkastuksessa.
Kaupunginvaltuusto käsittelee tarkastuslautakunnan esitystä ensi tiistain kokouksessaan.

Entiselle sivistysjohtaja Kari Koistiselle esitetään aroitusta laskun maksussa ilmenneiden epäselvyyksien perusteella.

Myös kiinteistöpäällikkö Reijo Raitiolle esitetään kirjallista varoitusta rakennushankkeen laajenemisesta alkuperäisestä yli kaksinkertaiseksi (6 500 neliömetriä) ilman, että asia olisi saatettu kaupunginhallituksen käsittelyyn.

Kaupunginjohtaja Tapio Turuselle esitetään kirjallista varoitusta puutteellisesta valvonnasta edellä mainituissa asioissa. Lisäksi Turunen on yhdessä hallintojohtaja Ulla Nykäsen kanssa solminut suunnittelusopimuksen arkkitehtitoimisto Lundénin kanssa, vaikka asia kuuluu hallintosäännön mukaan kaupunginhallituksen päätettäväksi.

Kommentit

  • Lea Raitio

    Omituista on että tämä ”suunnitteilla” oleva yläkoulu tulee olemaan 5800 neliötä eli samaa kokoluokkaa – ja tuo edellinen olisi jo kohta valmis – jos eivät ”innokkaat” opettajat kirjelmöinnillään torpedoineet hankkeen etenemistä. Oppilailla ei edelleenkään koulua – mikä on todella surullista. Tässä kaupungissa joillekin on tärkeämpää noudattaa lain kirjainta kuin lain henkeä.

Jätä kommentti

*