Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Kotitalousvähennystä ei ole enää pakko tehdä itse – suuri helpotus esimerkiksi ikääntyneille

Kotitalousvähennystä ei tarvitse enää tehdä välttämättä itse. Asiasta tiedottaa Verohallinto, joka on avannut asiaan liittyen uuden rajapinnan. Sen avulla kotitalousvähennykseen oikeuttavaa työtä tekevät yritykset voivat ilmoittaa kotitalousvähennykseen tarvittavat tiedot Verohallinnolle asiakkaidensa puolesta.

– Uusi niin sanottu kotitalousvähennysrajapinta on suuri helpotus esimerkiksi ikääntyneille, joiden ei sen ansiosta tarvitse huolehtia kotitalousvähennyksen ilmoittamisesta itse, vaan työn tehnyt yritys hoitaa ilmoittamisen heidän puolestaan, Verohallinnon Mika Hyyrynen kertoo tiedotteessa.

Verohallinnon reaaliaikaisten rajapintojen eli apien avulla verotusta koskeva tieto siirtyy automaattisesti.

Verohallinnon mukaan kotitalousvähennyksen käyttö on kasvanut kaikissa ikäluokissa. Eniten vähennetään asunnon kunnossapito- ja perusparannustöistä aiheutuneita kustannuksia, mutta vanhimmissa ikäluokissa kotitaloustyö ja hoiva- tai hoitotyö nousevat niiden rinnalle.

Remonttitöissä kotitalousvähennyksen maksimi on 2 250 euroa henkilöltä. Omavastuu on 100 euroa vuodessa henkilöltä.

Kotitalous-, hoiva- ja hoitotyössä sekä öljylämmityksestä luopumisessa kotitalousvähennyksen maksimi on 3 500 euroa henkilöltä. Omavastuu on 100 euroa vuodessa henkilöltä. Kotitalousvähennyksen saa vain työn osuudesta. Kotitalousvähennys on henkilökohtainen. Lisätietoja kotitalousvähennyksestä löytyy verohallinnon sivuilta.