Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronan esiintyvyys pysyy korkealla Essoten alueella – viikoittain yli 400 tartuntaa

Terveydenhuollon näytteenotossa varmistettujen koronavirustartuntojen tapausmäärät ovat pysyneet lokakuun alun jälkeen selkeästi yli 400 tartunnassa viikoittain. Yhtä korkealla tartuntamäärät olivat viimeksi heinä-elokuussa.

Tartuntamäärät ovat vertailukelpoisia maaliskuun lopun jälkeiseltä ajalta, jolloin testaussuositusta kavennettiin Essoten alueella koskemaan enimmäkseen sosiaali- ja terveydenhuollossa työskenteleviä.

– Luvut pysyvät sitkeästi korkealla testimääriin nähden, ja se kertoo siitä, että tautia on runsaasti liikkeellä. Tämä syksyn kohonnut taso johtuu viileistä keleistä, jolloin virus leviää herkästi, Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo.

Essoten yksiköissä on tällä hetkellä hoidossa 27 koronaan sairastunutta, joista yksi on tehohoidossa.

– Näistä reilut puolet ovat hoidossa nimenomaan koronan vuoksi, mutta kaikki vaativat erityistoimia taudin leviämisen estämiseksi, Gärdström kertoo.

Itä-Suomen alueella sairaanhoitopiirit ovat keskustelleet koronarokottamisen mahdollisesta laajentamisesta. Näkemys oli yksimielinen siitä, että rokotusten tulee perustua THL:n antamiin lääketieteellisiin perusteisiin.

– Tämä ei siis aiheuta mitään muutoksia toimintaamme Essoten ja Pieksämäen alueella. Annosmäärästä riippumatonta syksyn tehosteannosta sekä neljättä ja osalle viidettä rokoteannosta jaetaan THL:n suositusten mukaan, Gärdström sanoo.

Rokotussuojasta huolehtiminen pienentää vakavan koronavirustaudin todennäköisyyttä.