Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni Veikkaus Tuo Ihana Kumppani

Pohditaan hiukan pissiltä haisevaa ja ihmistä hyväksikäyttävää monopolia nimeltä Veikkaus Oy. Tämä huijaava ja valtion omistama yritys on ollut silmämunissamme jo vuodesta 1940. Ahh sielua kutittava neljäkymmentäluku: sitä on vaan ikävä. Jos ollaan ihan tarkkoja, niin Veikkaus Oy on vasta reilu viisi vuotta vanha. Oli olemassa Veikkaus, mikä osti tai huijasi ja rohmusi itselleen Fintotot, Jokeripokerit sekä kalat Harrin ja Holkerin. Näin syntyi Veikkaus Oy.

Yritetään kieltää ulkomaisten sivustojen käyttöä, pakotetaan kaikki pelaaminen veikkauskortin alle erilaisilla jargoneilla, että nyt pystytään paremmin tarkkailemaan ongelmapelaamista. Siinä voisi olla vinha peräkin, mutta Veikkaus on jokaisen perän kimpussa, oli se sitten lättä tai Jennifer Lopezmainen ja veikkauksen ulkonäkö - ja pelimuotouudistukset olivat niin sitä itseään. Veikkaushan on markkinaltaan sen vedonlyöntigenren huonoin bookkeri. Lähes aina joka ikisestä vedonlyöntifirmasta löytyy paremmat kertoimet. Ennen perseilyä Veikkaus tarjosi tietyissä pelimuodoissaan markkinoiden parhaita kertoimia; tulosvedossa sekä +peleissä. Ja tulosvetojen kertoimet olivat huipussaan pitkävedon puolella. Uudistuksen jälkeen väitän, että kertoimet putosivat vähintään 75 %. Ja minä kun väitän, se yleensä on totuus.

Vaikka maailma muuttuu ja perinteet sullotaan syvälle suohon, niin olisi se jotenkin ihanaa, jos jotkut vanhat perinteet saisivat jatkoa. Nesteen pöydän äärellä istuskelee kolme tai neljä vanhaa kettua, jotka ovat ainakin 30 vuotta tehneet yhteisen vakiokimpan. Eikä mitään veikkauskortteja. Jos tuli voitto, niin keille muille se muka kuuluisi. Ja jännitystä lisää aina se, että voittokuponki voi hävitä. Siinä sitten vasta olisikin lisäboostia. Siihen Reino toteaisi, että sinne meni ensi lauantain kahvirahat. .

Edelliseen vielä jatkaen, etteihän kohta ole koko huoltoasemaa. Kyllä ne keksivät kustannustehokkaamman vaihtoehdon.

Veikkauksesta voi sanoa vain yhden kehuttavan asian. Saivat lopulta ikärajat pelikoneisiin ja vedonlyöntiin. Pääsivät ajatukseen, että onko sittenkään hyvä idea viedä lasten rahat eli heidän vanhempien rahansa. Pikku Jani kun pelasi ensimmäistä kertaa videopokeria, oli hän 8-vuotiaana jo täysin myyty.

Miltä tämä oikeasti kuulostaa: Tämän Suomen yksi tukipilareista henkilö X odottaa eläkettään. Hän saa sen. Lähtee välittömästä lähiärrälle ja pelaa suurimman osan eläkkeestään. No mutta antaahan Veikkaus sitten takaisin.

Juuri tämä on se viikunainen dilemma, että kaupoissa ja kioskeissa ja jopa kirppareilla on oma pikku Vegasin kasino. Jengi käy kirpputorilta hakemamassa halvempaa vaatetta ja sijoittaa sitten kahvin ja pullan äärellä 80 euroa Veikkauksen kassaan.

Ja tosiasiassahan tässä höpisen pelkästään bakteerin pottaan tehdystä sonnasta. Eli Veikkaukselle pienestä ongelmasta. Veikkaus saa suurimmat tulonsa, jopa yli 90% näistä pelikoneista, lotoista, kenoista ja EuroJaakosta. Tuuripeleistä. Peleistä, jotka eniten aiheuttavat peliriippuvuutta.

Huh. Onneksi Veikkauksen toimitusjohtaja Olli Sarekoski, joka ajattelee pienen ihmisen hyvinvointia, sai palkkaa vajaa viisisataatonnia vuodessa. Siihen bonukset sekä suhmurointirahulit, niin toivotaan nyt kaikki me pienet pimpin täit ihan yhteiseen ääneen, että Olli varmasti pärjää.

Kirjoittaja on kolmen lapsen ylpeä isä, runoilija, opiskelija.