Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Unissakävelijä aiheutti kaikkien aikojen pelastustehtävän – harhautui pihamaalle, pääsi takaisin asuntonsa ovelle, minkä jälkeen tarvittiin palomiehiä apuun

Pelastuslaitos joutui sunnuntaina aamutuimaan Pieksämäellä Etelä-Savossa sellaisen tehtävän eteen, jollaista tiettävästi ei ole ennen nähty.

Nimittäin unissakävelijä lähti pois omasta kerrostaloasunnostaan ja harhaili pihamaalle, jossa viimein havahtui hereille koleassa syyssäässä.

Tämän jälkeen unissakävelijä pääsi takaisin sisälle Kontiopuistossa sijaitsevaan taloon, mutta oman asunnon oven hän oli lyönyt lähtiessään kiinni, ja siitä aiheutui ongelmia.

Noin parikymppinen mies työnsi kätensä asuntonsa postiluukusta sisään yrittääkseen avata oven, mutta yritys epäonnistui, ja miehen käsi jäi jumiin.

– Tässä postiluukussa oli sahalaitaiset hakaset juuri sen takia, ettei sinne käsiään kukaan työnnä. Seuraavaksi palokunta hälytettiin paikalle, saimme yleisavaimen ja jouduimme irrottamaan postiluukun pois ovesta, palomestari Eero Aho taivastelee.

– Sen jälkeen meillä oli mies ja postiluukku tehtävänä. Asunnon puolella purimme rauhassa postiluukun palasiksi ja irrotimme käden puristuksista. Pian mies pääsikin jatkamaan aamutoimiaan.

Palomestari Ahon mukaan miehen käsi oli operaation jälkeen hieman turvoksissa, mutta sen kummempaa ensiapua ei tarvittu.

Aho kertoo, että hänen urallaan vastaavaa pelastustehtävää ei ole tullut eteen.

– Kyllä aikuisia on pelastettu syöttötuolista, ja on ollut vaikka minkälaista, mutta ei sentään tällaista. Ihmiset jäävät kiinni mitä eriskummallisimpiin paikkoihin. Tämän tarinan opetus voisi olla, että älä työnnä kättäsi postiluukkuun ainakaan niin syvälle, että se jää kiinni.

– Postiluukun laitoimme takaisin paikoilleen, eikä kukaan välttämättä edes enää tietäisi, että tällainen onnettomuus pääsi tapahtumaan.