Pääkirjoitus Reino Kosonen teki Pieksämäkeä tunnetuksi

Pieksämäkeläisen valmentajalegendan Reino Kososen kuolema tuli yleiseen tietoon torstaina alkuillasta. Hän menehtyi äkilliseen sairauskohtaukseen kalastusretkellä keskiviikkona. Kosonen oli kuollessaan 80-vuotias.

Reino "Renne" Kosonen oli varmasti yksi tunnetuimmista pieksämäkeläisistä viime vuosikymmenien aikana. Entisenä lentopallovalmentajana ja pelaajana ja hän voitti kymmenen suomenmestaruutta sekä yksitoista Suomen cupin voittoa. Niillä meriiteillä hänet on rankattu kaikkien aikojen menestyksekkäimmäksi suomalaisvalmentajaksi. Ansioistaan Tasavallan presidentti Sauli Niinistö myönsi Kososelle liikuntaneuvoksen arvonimen ja hänet valittiin myös Valmentajien Kunniagalleriaan.

Kosonen tuli lentopallon maailmaan hiihdon kautta ja hän uudisti lajin kotimaista valmennusta reippaasti. Kosonen lähti hakemaan kansainvälistä valmennusoppia maailmalta. Pieksämäen kaupunki 60-vuotta juhlalehdessä (18.5.2022) julkaistussa haastattelussa Kosonen kertoi lähteneensä hakemaan uusia oppeja Puolasta, joka voitti olympiakultaa vuonna 1976. Lisäksi hän kävi tutustumassa muun muassa Neuvostoliiton maajoukkueen harjoituksiin. "Olen kiertänyt valtavan määrän MM-kisoja ja olympialaisia ja istunut pelien lisäksi myös harjoitussaleissa ja tehnyt muistiinpanoja. Sitten aloin miettiä, miten sovellan asioita oman joukkueen peliin ja käytän kunkin pelaajan huipputaitoja hyväksi", Kosonen kertoi.

Toista Kososen kaltaista valmentajalegendaa ei ole tullut. Hänen vaikutuksensa suomalaiseen lentopalloon on ollut valtava ja juuri Kososen ansiosta monet pelaajat ovat yltäneet uransa aikana kaikkein parhaimpaansa. Omalla olemuksellaan ja ansioillaan Kosonen on myös tehnyt Pieksämäkeä tunnetuksi ympäri maata ja maailmaa. Mestari on poissa, mutta hänen muistonsa elää ja toivottavasti se tulevaisuudessa vahvistuu entisestään.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut