Koronatilanne heikkenee edelleen Essoten alueella – viime viikolla alueella todettiin 477 tartuntaa

Essoten alueella koronaepidemian tunnusluvut jatkavat kasvuaan. Sairaalahoitoa tarvitsevia koronapotilaita oli maanantaina 17 henkilöä. Osalla potilaista on vakaviakin oireita, mutta tehohoitoa tarvitsevia ei ole.

Essoten testeissä tapausmäärät ovat myös kasvussa. Viime viikon aikana todettiin 477 koronatartuntaa, mikä on 37 enemmän kuin aiemmalla viikolla.

– Korona on edelleen kiusanamme, se on fakta. Jos tauti leviää näin lomakauden ollessa vielä käynnissä, voi syksystä tulla hyvin haastava hoitoa tarvitsevien osalta, pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo tiedotteessa.

Gärdström muistuttaa, että kotitestejä kannattaa edelleen tehdä vähäisistäkin oireista. Positiivinen kotitestitulos tarkoittaa kodin ulkopuolisten kontaktien karsimista. Mikäli kuuluu testaussuosituksen piiriin, kannattaa Essoten testiinkin hakeutua herkästi. Selkeästi yli puolet Essoten testeistä osoittautuu tällä hetkellä positiivisiksi.

– Ei ole ylireagointia, jos käyttää kasvomaskia omaehtoisesti julkisissa sisätiloissa, vaikka virallista suositusta ei alueellamme olekaan voimassa, Gärdström jatkaa.

Essoten rokotuspisteillä on käyty ahkerasti hakemassa neljättä rokoteannosta, joka tarjoaa hyvää suojaa taudin vakavaa muotoa vastaan. Neljättä annosta jaetaan nyt ajanvarauksella kaikille yli 60-vuotiaille sekä yli 18-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville.

Lue lisää aiheesta