Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Big Wheelsin tapahtuma-alueista

Paavo Ahokas moitti Big Wheels Eventsin toimintaa katu- ja tonttivuokrien suhteen (PL 26.7.22) tekstaripalstalla. Haluaisin oikaista tässä muutaman pointin.

Missään vaiheessa emme ole vaatineet Savonsolmun tonttia käyttöön ilmaiseksi tai vaatineet jotakuta toista siivoamaan sen meille. Aiempina vuosina tontin käytöstä on tehty yhteistyösopimus kiinteistön omistajan kanssa ja sovittu siinä vastuista ja velvotteista puolin ja toisin.

Suullinen lupa hotellitontin käyttöön oli saatu myös syksyllä 2021, mutta sen jälkeen emme tavoittaneet omistajatahoa lainkaan, jotta asioista olisi voitu sopia tarkemmin.

Olemme aiemminkin siistineet Savonsolmun tonttia tapahtumaa varten omalla kustannuksellamme ja myös tänä vuonna siistimme sitä niiltä osin, kun se oli järkevää. Osa nurmikentästä oli kuitenkin niin täynnä rikottua lasia ja muuta rojua että se oli fiksumpaa jättää käyttämättä.

Pieksämäen Lehden artikkeli, johon Ahokas viittaa, käsitteli yleisemmin sitä millaisen turvallisuusriskin hylätty ja rikottu hotellikiinteistö ja tontille ilkivaltaisesti levitellyt rojut muodostavat niin tapahtumayleisölle kuin muillekin alueella liikkujille. Siinä ei vaadittu tonttia tai siivousta ilmaiseksi.

Toinen asia oli tuo katumaksujen osuus, johon haimme lupapäätöksen ohjeiden mukaisesti kohtuullistamista tekniseltä lautakunnalta. Taksan mukainen katualueen vuokra 1.680€/vrk+alv24% oli mielestämme epäsuhtainen pinta-alaltaan huomattavasti suuremman puistoalueen vuokraan, joka oli edullinen 100€/vrk+alv24%. Meille tuo puistoalue on kuitenkin se varsinainen tapahtuma-alue ja katujen sulkeminen liittyy enemmän liikennejärjestelyihin. Toki katujakin sitten tarvittaessa käytetään tapahtuma-alueena jos ne ovat suljettuina. Tekninen lautakunta päätti jättää katumaksut perimättä, mutta taksan mukainen listahinta puistoalueesta maksetaan.

Tiedämme varsin hyvin, että tapahtumajärjestäminen maksaa ja ilmaisia lounaita ei ole. Toivon kuitenkin, että tapahtumamme jättää talousalueelle enemmän kuin ottaa ja sitä kautta kaupunki ja pieksämäkeläiset hyötyvät tapahtumasta.

tapahtumatuottaja

Big Wheels Events