Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Maaseutukato on kadoista pahin

Farmari -maatalousnäyttelyn yhteydessä oli mahdollisuus kuulla komission suomalaissyntyisten virkahenkilöiden perusteluja komission ajamille politiikoille. Illan aikana eteläsavolaisista ruokaelämyksistä nauttiessa hiipi mieleen sivumaku, että elämme varsin erilaisissa todellisuuksissa.

Puumalan rehevän luonnon, puhtaiden vesien ja harvassa olevien perheviljelmien peltotilkkujen keskellä meille tarjottiin perusteluja jostain sieltä, mistä metsät on hakattu, vedet pilattu, direktiivit sivuutettu, peltoa raivattu merenpinnan alapuolelle ja, missä työntekijöiden asemalta komissio on sulkenut silmänsä.

Perusteluja haettiin myös kaukaa tulevaisuudesta, miksi nyt pitää tehdä jotakin. Tämän alle peittyy se kriisi, jossa tekoja tarvitaan suomalaisen maatalouden ja ruokaketjun sekä suomalaisten metsien käytön turvaamiseksi juuri nyt.

Ilman näitä tekoja meillä ei ole olemassa edes mahdollisuutta päästä sinne tulevaisuuteen tekemään niitä niin kovin tärkeitä muita tekoja. Komission toimien takia riski myös kasvaa, että seuraavalla vierailulla joutuvat arvovaltaiset vieraat ottamaan omat eväät mukaan. Mistä ja kenen pöydältä sitten ne meinaavatkaan raapia kasaan.

Komissiossa näyttääkin olevan menossa kaikista kadoista pahin, elitistinen kaikki EU-maat samalle ristille naulitseva maaseutukato. Tämä on ikävä kyllä levinnyt myös suomalaisten europarlamentaarikkojen joukkoon ja myös varsin laajalle Suomen eduskunnassa. Pahinta on, että sitä löytyy myös maan hallituksesta.

Vuosien varrella on ollut hetkiä, jolloin komissio on kantanut jopa omaa hallitustamme enemmän huolta maataloudestamme. Nykyinen komissio on toista maata, nykyinen komissio ja sen virkakoneisto on kadottanut suhteensa maahan ja metsään sekä maa- ja metsätalouteen. Tämä kehitys on pysäytettävä kaikin käytettävissä olevin keinoin.

Vesa Kallio

toiminnanjohtaja

MTK-Etelä-Savo

eduskuntavaaliehdokas 2023 (kesk.)