Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Essoten alueella todettiin viime viikolla 440 tartuntaa

Essoten alueella koronaa sairastavien hoidon tarve on kasvussa. Maanantaiaamuna 25. heinäkuuta sairaalahoidossa oli 15 koronaa sairastavaa potilasta. Tehohoidossa ei tällä hetkellä ole koronapotilaita, tiedottaa Essote.

Hoidossa olevien määrä on nyt korkeimmalla toukokuun puolivälin jälkeen.

Myös varmistettujen koronatartuntojen määrä jatkaa nousuaan. Viime viikolla Essoten koronatesteissä todettiin 440 tartuntaa. Se on 82 enemmän kuin edeltäneellä viikolla.

– Koronapotilaiden määrä on konkreettinen mittari terveydenhuollon kuormitukselle, erityisesti osastoilla. Myös henkilöstöämme on taas enemmän poissa koronan vuoksi, pandemiapäällikkö Hans Gärdström toteaa.

Koronarokotusten neljänsien annosten jakelu laajeni Essoten alueella jälleen maanantaina.

Nyt myös 18–69-vuotiaat lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat voivat saada neljännen annoksen ajanvarauksen kautta. Myös kaikki 70 vuotta täyttäneet voivat varata ajan neljänteen rokotukseen.

Kolmannesta rokoteannoksesta täytyy olla vähintään kolme kuukautta ennen neljännen rokoteannoksen antamista. THL myös ohjeistaa, että sairastettu koronatauti vastaa yhtä rokoteannosta, eli jos on saanut kolme rokoteannosta ja lisäksi sairastanut koronan, ei tarvitse nyt hakea tehosteannosta.

– Halukkuus ottaa neljäs rokotus on nyt korkealla. Pyrimme lisäämään rokotusaikoja arkipäiville ja jatkamaan myös viikonloppurokotuksia, Gärdström kertoo.

Viime viikonlopun aikana Mikkelin keskussairaalalla järjestettiin rokotustilaisuus, jossa annettiin 800 koronarokoteannosta.

Elokuun alusta alkaen neljänsien annosten jakelu laajenee vielä kaikkiin 60 vuotta täyttäneisiin.

Pieksämäellä ajan koronarokotukseen voi varata sähköisesti tai puhelimitse numerosta 015 788 4430. Puhelinpalvelu toimii ainoastaan takaisinsoittopalveluna.

Viime viikolla ajanvarauspuhelinnumero ruuhkautui, ja soittosumaa on purettu viime viikon lopulla. Pieksämäen kaupunki muistuttaa, että ajanvarauksessa voi edelleen olla ruuhkaa. Aikoja ajanvaraukseen lisätään kysynnän perusteella ja tarvittaessa järjestetään myös walk in –päiviä.