Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronavirusta on edelleen liikkeellä runsaita määriä Pieksämäellä, kotitestausta suositellaan oireisille

Pieksämäen kaupunki tiedottaa koronavirusta olevan edelleen runsaasti liikkeellä kaupungissa. Mikäli huomaa koronavirukseen viittaavia oireita, tulisi tehdä kotitesti ja käyttää maskia kodin ulkopuolella ihmisten parissa ja julkisilla paikoilla liikuttaessa.

Maskin käyttöä julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä suositellaan niille, jotka hakeutuvat koronaepäilyn vuoksi hoitoon tai testiin, joilla on hengitystieinfektion oireita, mutta kodin ulkopuolella liikkuminen on välttämätöntä ja jotka tietävät altistuneensa koronavirukselle esimerkiksi perheen sisällä ja kodin ulkopuoliset lähikontaktit eivät ole vältettävissä.

Viralliseen koronatestiin voi hakeutua silloin kun kokee koronavirustautiin viittaavia oireita ja työskentelee sosiaali- ja terveyshuollon asiakas- ja potilastyössä, jos työskentelee ympärivuorokautisessa hoiva- tai vammaispalveluissa missä tahansa tehtävässä, jos on raskaana, jos kuuluu vakavan koronavirustaudin riskiryhmään tai jos tarvitsee sairauslomatodistuksen tai todistuksen taudin sairastamisesta.

Pieksämäen kaupungin tiedotteessa muistutetaan, että positiivinen kotitestitulos ilman yllä mainittuja tekijöitä ei edellytä viralliseen koronatestiin hakeutumista.

Testausta tehdään Pieksämäellä maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin, mutta vain aamupäivisin. Testituloksista riippumatta oireisena tulee sairastaa kotona.

Lisätietoja koronatestiin hakeutumisesta ja muita koronaan liittyviä ohjeistuksia löytyy Pieksämäen kaupungin verkkosivuilta osoitteesta www.pieksamaki.fi.

Myös Essoten verkkosivuilta löytyy tietoa.