Etelä-Savossa työttömyys laski toukokuun aikana eniten Pieksämäen seutukunnassa

Työttömyys oli Etelä-Savossa laskussa toukokuun lopussa viime vuoteen verrattuna. Maakunnassa oli toukokuun lopussa työttömiä työnhakijoita 5 224 henkilöä, eli 746 henkilöä vähemmän kuin vuosi sitten. Etelä-Savossa työttömyysaste oli toukokuun lopussa 9,3 prosenttia kun koko maan työttömyysaste oli vastaavasti 8,9 prosenttia. Työttömyys oli Etelä-Savossa laskenut eniten Juvan ja Pieksämäen muodostaman Pieksämäen seutukunnan alueella, jossa on maakunnan alin työttömyysaste, eli 7,5 prosenttia. Samaan aikaan Mikkelin seutukunnan työttömyysaste oli 9,5 prosenttia ja Savonlinnan seutukunnan 10,5 prosenttia.

Pieksämäki on maakunnan kuntien kärkikolmikossa työttömien vähyyden määrässä myös kuntatasolla tarkasteltuna. Toukokuun lopussa työttömien osuus työvoimasta oli pienin Juvalla ja Rantasalmella, joissa molemmissa työttömyysaste oli 7,2 prosenttia. Pieksämäellä työttömyysaste oli samaan aikaan 7,6 prosenttia.

Pieksämäellä oli toukokuun lopussa yhteensä 542 työtöntä työnhakijaa. Määrä laski myös huhtikuusta, jolloin paikkakunnalla oli 559 työtöntä työnhakijaa. Paikkakunnalla oli toukokuun lopussa te-palvelujen kautta 411 avointa työpaikkaa.

Maakunnan korkeimmat työttömyysasteet olivat vastaavasti Savonlinnassa (11 prosenttia), Hirvensalmella (9,5 prosenttia) sekä Mikkelissä ja Pertunmaalla (9,3 prosenttia).

Etelä-Savon alueella myönteistä kehitystä on myös, että nuorisotyöttömyys ja pitkäaikaistyöttömyys ovat molemmat vähentyneet 17 prosenttia viime vuoteen verrattuna.

Koko maassa oli toukokuun lopussa 235 400 työtöntä työnhakijaa. Määrä on 65 800 henkilöä ja 22 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Myös lomautukset ovat valtakunnallisesti vähentyneet. Koko maassa oli toukokuun lopussa lomautettuna 12 000 henkilöä, eli 70 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Tiedot käyvät työ- ja elinkeinoministeriön työnvälistystilastoista.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut