Farmi Suomesta tuttu Terho Häkkinen on koko kansan pehtoori

Kun Terho Häkkinen kävelee Pieksämäen torilla valvomassa markkinatapahtumien sujumista, saa hän pysähtyä juttelemaan joka välissä. Tai kun hän on markkinoimassa Pieksämäkeä, sen kohteita ja tapahtumia isommilla messuilla ympäri Suomea, toistuu sama ilmiö.

Eipä ihme, sillä hänestä on Farmi Suomen vuoksi tullut koko kansan pehtoori.

Farmia kuvataan neljän viikon ajan Pieksämäen Venetmäessä. Kausia on nyt kassassa kolme. Pehtoorina Häkkinen on mukana ohjelmanteossa tiiviisti.

– Saattaa parin tunnin varoituksella tulla kutsu, että nyt pitäisi tulla antamaan ohjeita kilpailijoille, hän naurahtaa.

Häkkisellä ei ole käsikirjoitusta tukenaan, eikä hän sellaista tarvitsekkaan.

– Kyllä minulle alussa käsikirjoitettiin tekstiä, mutta aika pian ohjelman tekijät huomasivat, että en minä sellaista tarvitse. Nyt saan listan asioista, joita pitää käsitellä, mutta muuten juttelen tilanteen mukaan, hän paljastaa.

Kun Farmi Suomi alkoi haarukoida tiloja Suomesta, jossa ohjelmaa voitaisiin kuvata, oli Venetmäki ja Sipilän maatalo yksi kohde yli viidenkymmenen muun tilan joukossa. Vähitellen mahdollisia kohteita rankattiin pois, ja jäljelle jäi joukko potentiaalisia kohteita, joista Sipilä valikoitui kuvauspaikaksi.

Häkkinen itse ei tuolloin vielä tiennyt, että moinen ohjelma aiottaisiin kuvata Venetmäessä.

Kun lopettelimme haastattelua totesivat he, että älä vaan aja tuota partaa pois.

– Olivat sitten alkaneet kysellä, että löytyisikö seudulta ketään sopivaa pehtooriksi. Haastatteluun otettiin puolenkymmentä ihmistä, ja niistä minä valikoiduin. Paljon painoi se, että meikäläisellä on maataloustaustaa ja harrastan perinnejuttuja.

Yksi ulkoinen asia kiinnitti myös ohjelman tekijöiden huomion.

– Kun lopettelimme haastattelua totesivat he, että älä vaan aja tuota partaa pois. Silloin ajattelin, että voisin olla vahvoilla.

Tästä lähti syntymään Farmi Suomen pehtoorin hahmo.

Negatiivisia asioita ei julkisuus ole Häkkisen elämään tuonut.

– Sitä olen vähän ihmetellyt, kun oikeastaan mitään negatiivista ei mistään suunnasta ole ikinä kuulunut. Olen minä joskus käynyt lukemassa keskustelupalstoja ihan uteliaisuudesta, hän nauraa.

Julkisuuden parhaana puolena hän pitää sitä, että ihmiset tulevat entistä herkemmin juttelemaan.

– Se ei haittaa minua ollenkaan, koska olen aina ollut helposti lähestyttävä ja seurallinen. Sitähän minä teen Häkkilässäkin Antiikki-tapahtumassa heti, kun on lipunmyynti saatu avattua. Sama juttu on teatterin puolella, koska meidän teatteri on vuorovaikutteista ja otamme paljon kontaktia yleisöön. Olemme mielellämme mahdollisimman lähellä, Häkkinen kuvailee.

Häkkinen on tunnettu teatteriryhmä Länsmäkisten riveistä.

Farmi Suomen pehtoorina Häkkinen toivoo voivansa jatkaa niin pitkään kuin mahdollista.

– Sitten kun eivät jaksa rollaattorin kanssa traktoriin nostaa, niin sitten ehkä lopetan!

Norjassa ja Ruotsissa Farmi-ohjelmaa on tehty jo noin 20 vuoden ajan, joten voi hyvinkin olla, että Häkkisen pesti pehtoorina jatkuu vielä vuosien ajan. Katsojaluvut ainakin puhuvat suosion puolesta.

– Farmin kohdalla on sellainenkin jännä juttu, että se uppoaa ihan kaiken ikäisiin. Kun katsojatilastoja katselee, niin ei voi erottaa tiettyä ikään sidottua kohderyhmää.

Ikähaitari näkyy myös pehtoorin itsensä fanijoukossa.

– Tampereella messuilla minua tuli tapaamaan neljä sukupolvea. Nuorin oli sellainen vaahtosammuttimen kokoinen ja vanhin 80-vuotias.

Ohjelman tekeminen lohkaisee Häkkisen vuodesta osan, mutta toimettomaksi mies ei jää muunakaan aikana. Länsmäkisten teatteri vie oman aikansa, samoin Pieksämäen torin tapahtumista vastaaminen.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut