Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Neljänsien rokotusten jakelu laajeni Essotessa – Rokotuspisteissä arvioidaan olevan ruuhka tällä viikolla

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos tiedotti viime viikon torstaina neljänsien koronarokotusten suosituksen laajentamisesta. THL suosittelee, että neljättä koronarokoteannosta jaettaisiin myös niille iäkkäille, jotka ovat järjestetyn kotihoidon tai omaishoidon piirissä sekä muillekin iäkkäille, joiden terveys ja toimintakyky ovat heikentyneet.

Uusi suositus otetaan käyttöön myös Essoten alueella tästä viikosta alkaen.

Essoten rokotuspisteillä laajennettu suositus otetaan käyttöön maanantaina 9. toukokuuta.

Aiempi suositus koski 12 vuotta täyttäneitä vakavasti immuunipuutteisia, 80 vuotta täyttäneitä ja kaikkia hoivakodeissa asuvia iäkkäitä.

– Neljännen rokoteannoksen saavat silloin myös ne iäkkäät, jotka eivät pärjää yksin kotona sekä iäkkäät, jotka ovat järjestetyn kotihoidon tai omaishoidon piirissä. Edellisestä rokoteannoksesta tulee olla kulunut vähintään kolme kuukautta, pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo.

Essotessa arvellaan neljänsien rokotusten alkamisen aiheuttavan jonkin verran ruuhkaa rokotuspisteissä.

Ruuhkien välttämiseksi Gärdström pyytää suosimaan nettiajanvarausta koronarokotukseen hakeutuville.

– Olemme pienentäneet rokotuskapasiteettia vähentyneen kysynnän vuoksi, eikä kapasiteettia pystytä nostamaan nopeasti. Siksi kysynnän kasvaessa ruuhkia voi alkuun syntyä neljänsien rokotusten laajentuessa uusille ryhmille, Gärdström sanoo.

Essoten alueen koronaepidemiatilanne jatkuu aaltoilevana. Sairaalahoitoa tarvitsevien koronapotilaiden määrä nousi selkeästi viime viikon lopun aikana.