Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronatestausta vähennetään Pieksämäellä – Jatkossa viralliseen testiin pääsee kolmena päivänä viikossa

Essote ilmoitti viime viikolla koronanyrkin päättäneen, että kansallista suositusta tiukemmasta kasvomaskin käytöstä alueella luovutaan. Koronanyrkki pohjasi päätöksensä siihen, että alueen koronatilanne on vähitellen menossa parempaan suuntaan.

Tartuntoja todetaan edelleen jonkin verran, mutta kevään huippulukemista on tultu selvästi alaspäin.

Tällä hetkellä THL:n kansallisessa kasvomaskisuosituksessa suositellaan maskin käyttöä julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä niille, jotka hakeutuvat koronaepäilyn vuoksi hoitoon tai testiin, niille joilla on hengitystieinfektion oireita, mutta kodin ulkopuolella liikkuminen on välttämätöntä ja niille henkilöille, jotka tietävät altistuneensa koronavirukselle esimerkiksi perheen sisällä, ja kodin ulkopuoliset lähikontaktit eivät ole vältettävissä.

Tällöin kasvomaskia on edelleen käytettävä myös Pieksämäellä liikuttaessa.

Jatkossa Pieksämäellä muuttuvat myös virallisen koronatestin testauskäytänteet ja testausta tehdään vain maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin.

Näytteenottopäiviä vähennetään, sillä koronatestaukseen liittyvän suosituksen kohderyhmiä supistettiin aiemmin, eikä positiivinen kotitestitulos ilman kohderyhmään kuulumista edellytä viralliseen koronatestiin hakeutumista.

Kotitestien merkityksen voidaan katsoa kasvaneen, eikä testiin menolla ole enää varsinaisesti kiire, sillä eristysaika katsotaan oireiden alkamispäivästä, ei testipäivän mukaan. Testausten määrät ovat myös yleisesti vähentyneet.