Venäjällä on suunnitelma meidänkin varallemme, uskokaa pois

Jos valehtelee, niin kannattaa valehdella kunnolla. Jos valhe on tarpeeksi iso ja järjetön, se voi hyvinkin läpäistä tiensä tietynlaisten ihmisten tajuntaan.Vladimir Putinin esittämät valheet Ukrainan sodan oikeutuksesta ovat juuri tällaisia. Putin hallitsee omia kansalaisiaan fasistien tavoin, mutta levittää satuja siitä, että Ukrainassa on vallassa natsihallinto, siellä kehitellään joukkotuhoasetta Venäjän surmaksi ja että päänatsi on presidentti Volodymyr Zelenskyi itse.Ajatelkaa nyt: juutalainen natsi sellaisen maan johdossa, joka yrittää kaikin voimin kohti demokratiaa ja läntisiä arvoja. Noin posketonta tarinaa ei olisi keksinyt Renny Harlinkaan, mutta isolle osalle venäläisistä se menee läpi.

Mutta eipä siinä vielä mitään, Venäjä on keksinyt tarinoita myös Suomesta ja suomalaisista.Venäjän federaation tutkintakomitea käynnisti jokunen vuosi sitten rikostutkinnan siitä, että suomalaiset olisivat sulkeneet toisessa maailmansodassa keskitysleireille yli 24 000 venäläistä, heidän joukossaan 8 000 siviilihenkilöä. Lisäksi suomalaiset ovat kuulemma murhanneet reilut 7000 sotavankia hautaamalla heidät elävältä, ampumalla tai myrkyttämällä kaasukammiossa. Rikosnimikkeenä on kansanmurha.Suomen ulkoministeriö ja Kansallisarkisto reagoivat syytöksiin välittömästi ja sanoivat, ettei edes Neuvostoliiton johtama valvontakomitea esittänyt aikoinaan tuollaisia väitteitä. Venäläiset saivat kutsun tulla vapaasti tutkimaan arkistotietoja, mutta tuskinpa kukaan tuli. Miksi tulisi, kun tarkoituksena ei ole totuuden etsiminen vaan valheen levittäminen.Vieläkin absurdimman väitteestä tekee se, ettei Venäjä ole vieläkään tutkinut Stalinin omalle kansalleen tekemiä kepposia, saati maksanut korvauksia millekään taholle. Näissä järjettömyyksissä kuoli miljoonia ihmisiä.

Miksi Venäjä teki tällaisen kuprun pienelle hyväntahtoiselle maalle? Olimme sentään Venäjää miellyttääksemme ja muita länsimaita hämmästyttääksemme kieltäytyneet Nato-jäsenyydestä vuosikymmenien ajan, luopuneet maamiinoista ja sulkeneet itsemme Euroopan Unionin turvatakuiden ulottumattomiin. On yhteisiä energiaprojekteja ja vaikka mitä, olemme osallistuneet jopa Pietarin jätevesien puhdistustalkoisiin. Sotakorvauksetkin maksoimme aikoinaan ajallaan.Selitys on yksinkertainen. Näiden valheiden levittämisellä pohjustetaan Venäjän kansaa siihen ajatukseen, että Suomessa asuu kelvoton kansa, jolla on pitkä perinne ja pyrkimys natsiaatteeseen ja venäläisten sortamiseen. Jos sitten Venäjä päättää jossain vaiheessa tehdä pienen valloitusretken, se onnistuu helpommin, kun suomalaiset on sitä ennen demonisoitu oman väestön mielissä.

Ja nyt kun Suomi suuntaa vahvasti kohti Nato-jäsenyyttä, kovenee peli entuudestaan. Venäjällä on kuulemma uutisoitu, että Suomessa on sallittua harrastaa seksiä lasten kanssa. Ja ajatelkaa: samaan aikaan Venäjän sotilaat ovat raiskailleet siviilejä Ukrainassa, jopa alaikäisiä. Sellaistakin on väitetty, että suomalaiset lääkärit olisivat kieltäytyneet hoitamasta venäläistä urheilijaa tämän kansallisuuden vuoksi.Tällaista meidän on nyt kuunneltava. Oikeudettomaan sotaan ryhtynyt ja sotarikoksiin syyllistynyt diktaattori mustamaalaa rauhaa ja demokratiaa rakastavia valtioita minkä ehtii. Tällainen on Eurooppa vuonna 2022.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut