Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Korona jyllää edelleen Essoten alueella – Viime viikon aikana todettiin 1095 positiivista testitulosta

Essote tiedottaa koronakuormituksen jatkuvan korkeana terveydenhuollossa. Maanantaiaamuna sairaalahoidossa oli 22 koronaa sairastavaa, joista yksi oli tehohoidossa.

– Osastokuormituksen seuraaminen on nyt olennaisin mittari koronatilanteelle, koska tartuntamääriä ei voi enää vertailla aiempiin viikkoihin testauksemme kaventamisen vuoksi. Varmennetut tartuntamäärät eivät enää anna todellista kuvaa epidemiasta, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä sanoo.

Essoten osastokuormitus nousi yli kahdenkymmenen ensimmäistä kertaa helmikuun alkupuolella viikolla viisi ja on sen jälkeen käytännössä pysynyt vähintään yhtä ylhäällä. Eristystoimet osastoilla vaativat resursseja Essoten muista palveluista.

– Suurin haasteemme on henkilöstön riittävyys ja jaksaminen, vaikka koronatilanne sinällään on monelta osin hallinnassa. Pahimmista viikoista osastoilla on onneksi tultu jo alas, Seppälä jatkaa.

Testausmäärät ovat pudonneet noin puoleen sen jälkeen, kun Essoten alueen testaussuositusta kavennettiin 30. maaliskuuta. Viime viikolla varmennettuja koronatartuntoja todettiin silti 1095. Näistä merkittävä osa on sote-huollossa työskenteleviä, jotka ovat enemmistönä nykyisen testaussuosituksen piirissä.

– Koronapoissaolot vaikuttavat merkittävästi palveluihimme, Seppälä huomauttaa.

Viralliseen koronatestiin tulee hakeutua silloin, jos työskentelee sosiaali- ja terveysalalla, ympärivuorokautisessa hoiva- tai vammaispalvelussa, jos on raskaana tai kuuluu vakavan koronataudin riskiryhmään.