Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona: | Koronaa on edelleen runsaasti Etelä-Savossa – Sairaalahoidossa on 18 koronaa sairastavaa

Essoten alueella todettiin viime viikolla 1706 koronavirustartuntaa. Testaussuositusta rajattiin viime viikolla sosiaali- ja terveyshuollon sekä hoiva- ja vammaispalveluiden työntekijöihin, sekä raskaana oleviin ja riskiryhmiin kuuluviin.

– Korkealla tasolla edelleen ollaan, sillä varmennetut tartuntamäärät eivät juuri pudonneet, vaikka testaamista rajattiinkin viime viikon puolivälissä. Tautia on siis varmasti paljon liikkeellä, pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo.

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä 18 koronaa sairastavaa, joista yksi teho-osastolla. Palvelutaloissa on myös esiintynyt tartuntaketjuja. Tarpeettomia vierailuja niin terveydenhuollon yksiköissä kuin palvelutaloissakin suositellaan välttämään.

Koronarokotteen neljättä annosta jaetaan tällä hetkellä vakavaa immuunipuutosta sairastavien lisäksi kaikille 80 vuotta täyttäneille ja iäkkäiden hoivakodeissa asuville.

– Kiinnostus iäkkäillä ihmisillä neljättä rokotetta kohtaan on ollut kiitettävää, Gärdström kertoo.

Myös uusinta Novavaxin rokotevalmistetta on jaettu. Sitä on saatavilla vain Mikkelin keskussairaalan rokotuspisteellä ajanvarauksella maanantaisin ja tiistaisin 18 vuotta täyttäneille.

– Aluksi Novavaxia hakivat enimmäkseen ensimmäistä rokoteannosta hakevat. Nyt on ollut myös rokotesarjan täydentäjiä, jotka ovat saaneet aiemmista annoksista allergisia reaktioita, Gärdström taustoittaa.

Korkealla tasolla edelleen ollaan, sillä varmennetut tartuntamäärät eivät juuri pudonneet, vaikka testaamista rajattiinkin viime viikon puolivälissä.