Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronatilanne pysynyt ennallaan Pieksämäellä –  Tartuntoja on edelleen paljon

Pieksämäellä koronatartuntojen tilanne on pysynyt pitkälti ennallaan. Tartuntamäärät pysyttelevät edelleen korkeina. Kahden viime viikon aikana Pieksämäellä on todettu yli 1300 tartuntaa.

Pieksämäellä ei anneta virallisia eristyspäätöksiä. Mikäli koronaan sairastunut henkilö tarvitsee sairauslomatodistuksen, tulee olla yhteydessä työterveyshuoltoon tai Mehiläisen digilääkäriin verkkosivujen kautta osoitteessa https://oma.mehilainen.fi/.

– Älä siis ole yhteydessä Pieksämäen Mehiläisen toimipisteeseen, vaan hyödynnä digilääkäriasioissa Mehiläisen digiklinikkaa, Pieksämäen kaupungin tiedotteessa tarkennetaan.

Essoten alueella voimassa ollut tilojen terveysturvallista käyttöä edellyttävä määräys on kumottu 14. maaliskuuta. Tällä hetkellä alueella ei ole voimassa aluehallintoviraston asettamia rajoituspäätöksiä.

Itä-Suomen aluehallintoviraston ylitarkastaja Emma-Lotta Kinnusen mukaan sairaanhoitopiiriltä saadun lausunnon mukaan tapausmäärät alueella ovat korkeita, mutta ne eivät ole merkittävästi kasvaneet viimeisten viikkojen aikana. Epidemiahuippu alueella on Essoten asiantuntija-arvion mukaan saavutettu.

Rajoitusten poistuessa korostuu jokaisen kansalaisen oma vastuullinen toiminta ja edelleen tärkeitä keinoja taudin leviämisen estämisessä ovat turvavälit, kasvomaskin käyttö ja hyvä käsihygienia. Oman kunnan sairaanhoitopiirin antamia suosituksia on suositeltavaa seurata ja noudattaa, korostaa Itä-Suomen aluehallintoviraston aluehallintoylilääkäri Sami Remes.

Tiloista vastaavien toimijoiden on edelleen tehostettava tilojen ja pintojen puhdistamista, järjestettävä oleskelu tiloissa mahdollisimman väljästi toiminnan erityispiirteet huomioon ottaen sekä järjestettävä asiakkaille ja osallistujille mahdollisuus käsien puhdistamiseen.