Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronatartuntoja löytyy Essoten alueelta edelleen paljon – Testituloksissa on viivettä

Essoten alueella todettiin viime viikolla yhteensä 1376 koronavirustartuntaa. Tilannekuvaa hämärtää viime viikon puolivälissä alkanut ja yhä jatkuva laitevika Mikkelin laboratoriossa. Sen vuoksi koronanäytteitä on lähetetty Kuopioon tutkittaviksi, ja osasta viime viikolla otetuista näytteistä puuttuu yhä tulos. Näytteenoton tulosviive on ollut 2–3 vuorokautta, joten testijonossa on vielä paljon näytteitä.

– Positiivisten testitulosten osuus on edelleen yli 50 prosenttia, eli kyllä luvut pysyvät korkealla. Sairaalahoidossa kuormitus jatkuu, ja se rajoittaa edelleen palveluitamme, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo Essoten tiedotteessa.

Maanantaiaamuna Essoten osastoilla oli hoidossa yhteensä 18 koronaan sairastunutta, joista yksi oli tehohoidossa.

Henkilöstön sairauspoissaolot kuormittavat myös palvelutuotantoa. Kiireettömän sairaanhoidon ja leikkaustoiminnan lisäksi Essoten neuvolapalveluissa on jouduttu supistamaan vastaanottoja.

Maanantaina 14. maaliskuuta astuivat voimaan Essoten alueen keventyneet koronasuositukset. Kokoontumisissa ei ole enää suositusta enimmäishenkilömäärästä, mutta kokoontumisia suositetaan järjestettävän vain välttämättömistä syistä. Vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin kuuluvia ja rokottamattomia aikuisia suositetaan välttämään sosiaalisia kontakteja ja kokoontumisiin osallistumista.

Työpaikoilla suositetaan läsnäolotyön järjestämistä terveysturvallisesti, mikäli etätyö ei ole mahdollista.

Suositus sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköiden vierailujen vähentämiseksi jatkuu toistaiseksi.