Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suositukset helpottavat ensi viikolla Etelä-Savossa – Kokoontumisia tulee kuitenkin järjestää vain terveysturvalliseti ja etätyötä suosia, jos siihen on mahdollisuus

Essoten alueen koronakoordinaatioryhmä linjasi tiistain kokouksessaan, että 13. maaliskuuta asti voimassa olevia koronasuosituksia voidaan ryhtyä osittain purkamaan. Etelä-Savossa on ollut voimassa muuta maata tiukemmat suositukset, sillä epidemian huippu antoi odottaa itseään.

Essote tiedottaa, että alueen epidemiatilanne on edelleen vaikea, mutta tasaantumassa niin tartuntamäärien kuin hoidontarpeenkin osalta.

– Tilastoimme nyt näytteenotossa ensi kertaa viikkotasolla yli 50 prosentin positiivisten testitulosten osuutta, joten tautia on paljon liikkeellä, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo.

Sunnuntaihin saakka voimassa olevaa suositusta enintään viiden hengen kokoontumisista kevennetään 14. maaliskuuta alkaen niin, että henkilömäärän suhteen ei enää ole suositusta. Kokoontumisia voi järjestää terveysturvallisesti, jos ne ovat välttämättömiä, mutta vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin kuuluvia ja rokottamattomia aikuisia henkilöitä suositetaan välttämään sosiaalisia kontakteja ja kokoontumisiin osallistumista.

– Terveysturvallisesti järjestetty kokoontuminen tarkoittaa sitä, että kaikkien osallistujien on mahdollista säilyttää turvavälit muihin henkilöihin, tilaisuudessa käytetään kasvomaskeja ja huolehditaan käsihygieniasta. Vakavan tautimuodon riskiryhmiin puolestaan kuuluvat kaikki iäkkäät henkilöt sekä infektioille altistavaa sairautta sairastavat, Seppälä selventää.

Maanantaina poistuu myös Mikkelin, Juvan, Mäntyharjun ja Pieksämäen seuduille annettu etätyösuositus. Työnantajia kuitenkin muistutetaan, että terveysturvallisuudesta tulee edelleen huolehtia työpaikoilla. Sen takaamiseksi etätyöskentely on paras keino.

Sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköiden vierailuja koskeva suositus sen sijaan jatkuu. Vierailut tulee rajoittaa vain ehdottoman välttämättömiin vierailuihin. Terveydenhuollon ryhmätoiminnot voidaan käynnistää terveysturvallisesti 21. maaliskuuta alkaen.