Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kela pyytää asiakkaita tarkistamaan äitiyspakkauksen unilelu-tuotteen – Laisikais-pehmossa mahdollisesti virheitä

Vuoden 2021 äitiyspakkauksen yksittäisissä Laiskiainen-unileluissa on todettu turvallisuutta vaarantava valmistusvirhe tiedottaa Kela. Tukesin päätöksellä tuote on päätetty vetää pois myynnistä ja muusta jakelusta. Päätös koskee yhtä tuote-erää. Mahdolliset vialliset tuotteet korvataan toisella unilelulla.

Yksittäisten unilelujen saumoihin voi muodostua tuotteen normaalissa käytössä aukko, josta lapsi voi päästä käsiksi tuotteen sisällä olevaan vanuun. Kyse on Tactic Games Oy:n valmistaman unilelun yksittäisistä tuotteista ja yhdestä Kelaan toimitetusta tuote-erästä. Uusia Laiskiainen-unileluja ei ole enää lähdössä asiakkaille.

Laiskiainen-unileluja on toimitettu vuoden 2021 äitiyspakkauksen saaneille asiakkaille. Lelun saaneita asiakkaita pyydetään tarkistamaan saamansa tuote. Tarkistus koskee tuote-erää, jonka tunnus on 56798/09-2020. Tieto tuote-erästä on sivusauman hoitolapussa. Jos tuote on virheellinen, asiakkaat voivat ottaa yhteyttä Kelan äitiyspakkauksen jakelijaan eli Suomen kirjastopalvelu oy:hyn korvaavan tuotteen hakemiseksi. Vain virheelliset tuotteet vaihdetaan uusiin. Jos tuotteessa ei ole mitään vikaa, asiakkaan ei ole tarpeen ottaa pakkauksen jakelijaan yhteyttä.

– Seuraamme viranomaisten kanssa hyvin tarkasti tuotteille asetettuja asetuksia ja vaadimme leluista jo tarjousvaiheessa testiraportit, sillä tällaisen tuotteen kohdalla turvallisuus on erityisen tärkeää. Valitettavasti yksittäisissä tuotteissa on ollut valmistusvirhe, jota ei ole voitu huomata pistokokeissa tai pakattaessa tuotteita asiakkaille. Tuotteesta on vaadittu tavanomaiset testiraportit, ja näissä testeissä tätä virhettä ei ole havaittu, kertoo perhe-etuuksien suunnittelija Veera Petäjä tiedotteessa.

Äitiyspakkaukseen tuotteita toimittavat yritykset tekevät Kelan kanssa kirjallisen sopimuksen, jossa ne sitoutuvat tuoteturvallisuuteen. Äitiyspakkauksen tuotteiden ja niiden valmistusmateriaalien tulee täyttää vaatimukset, joita EU:n ja Suomen lainsäädäntö asettaa turvallisuudelle.