Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi korona-rokote kiinnostaa Etelä-Savossa – Nuvaxovid-rokotetta saa tällä hetkellä vain Mikkelin keskussairaalan rokotuspisteestä ajanvarauksella

Essote tiedottaa aloittaneensa uuden Nuvaxovid-rokotteen jakelun maanantaina 7. maaliskuuta. Uusi rokote on valmistettu perinteisellä menetelmällä koronaviruksen piikkiproteiinista. Sitä suositellaan henkilölle, joille ei voida antaa mRNA-rokotetta, kuten BioNTech-Pfizerin tai Modernan koronarokotetta.

Nuvaxovid-rokotteen alaikäraja on 18 vuotta ja sitä annetaan kaksi annosta. Rokotteen säilyvyys on lyhytaikaista, joten hävikin minimoimiseksi sitä voi saada vain Mikkelin keskussairaalan rokotuspisteellä ajanvarauksella maanantaisin ja tiistaisin kello 8–15.

– Tämä on herättänyt kiinnostusta ajanvarausten perusteella. Rokotteen säilyvyys on haastava, sillä pullollisesta saadaan 10 annosta, jotka on käytettävä kuuden tunnin aikana rokotepullon avaamisesta. Siksi voimme jakaa sitä vain ajanvarauksella ja Mikkelissä, koska saatavuuskin on rajallista, pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo.

Myös kolmannen koronarokoteannoksen saatavuuteen on tullut muutoksia. THL suosittelee kolmatta koronarokoteannosta nyt myös 12–17-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville BioNTech-Pfizerin koronarokotteella. Tälle ikäryhmälle kolmas annos voidaan antaa kuuden kuukauden kuluttua toisesta annoksesta.

Kolmas annos voidaan antaa myös muille 12–17-vuotiaille, jos se on tarpeen erityisestä syystä, esimerkiksi rokotustodistusta varten.

THL suosittelee myös, että testillä vahvistetun koronataudin sairastaneille ja yhden rokoteannoksen saaneille riskiryhmään kuuluville 12–17-vuotiaille tarjotaan tehosteena toista rokoteannosta.