Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tartuntojen määrä tasaantumassa koko Essoten alueella

Essoten alueella todettiin viime viikon aikana 1380 koronavirustartuntaa. Määrä on reilut 400 vähemmän kuin edeltäneellä viikolla, mutta lukemiin on vaikuttanut myös selkeästi vähäisemmät testimäärät koulujen hiihtolomaviikon aikana.

– Laskusta ei voi vielä puhua, sillä positiivisten testitulosten osuus kasvoi kuitenkin 48 prosentista 52 prosenttiin. Tartuntojen kokonaismäärän putoaminen selittyy täysin hiljaisesta testausviikosta, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä toteaa.

Pieksämäellä on viimeisen kahden viikon aikana todettu yhteensä 853 koronavirustartuntaa.

Osastohoidossa olevien koronapotilaiden määrä on stabiloitunut. Nyt koko Essoten alueella on sairaalahoidossa yhteensä 14 potilasta, joista yksi on tehohoidossa.

Islabin laboratorion ja THL:n kansallisten koronatilastojen välinen tietoliikennehäiriö on korjattu viime viikon aikana.

Tartunnat kirjautuivat kansalliseen tilastoon takautuvasti häiriön ajalta aiheuttaen vääristyneitä lukuja Itä-Suomen alueen tartuntamääristä.

– Ylipäätäänkin kannattaa nyt seurata suoraan alueellisia tilastoja ja ohjeita kansallisten sijaan, sillä valtakunnallinen vertailtavuus on monessakin mielessä nyt mahdotonta, Seppälä muistuttaa.

Testauskäytännöt ympäri maan ovat hyvin erilaisia. Seppälä muistuttaa myös, että jos koronatestissä käy muualla kuin Essoten testissä, tulee kontaktointi tuloksesta ja todistuksesta hoitaa myös testaavan tahon, esimerkiksi työterveyshuollon kanssa.

Essoten alueen koronakoordinaatioryhmä tarkastelee koronatilannetta seuraavan kerran tiistaina 8. maaliskuuta.