Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Essote tarjoaa Nuvaxovid-rokotetta – Rokotusaikoja tarjolla vain Mikkelin keskussairaalaan

Mikkelin keskussairaalan rokotuspisteellä aloitetaan maanantaina 7. maaliskuuta rokottamaan uudella Nuvaxovid-koronarokotteella. Novavax-lääkeyhtiön kehittämää uutta Nuvaxovid-koronarokotetta voidaan antaa 18 vuotta täyttäneille.

– Perinteisemmällä menetelmällä valmistettu Nuvaxovid on hyvä vaihtoehto heille, jotka eivät ole halunneet ottaa mRNA-rokotetta tai ensimmäisestä mRNA rokotteesta on tullut allerginen reaktio ja rokotussarja on jäänyt vaillinaiseksi, kertoo pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Hävikin välttämiseksi Nuvaxovid-koronarokotetta annetaan vain Mikkelin keskussairaalan rokotuspisteellä joka viikko maanantaisin ja tiistaisin ajanvarauksella. Nuvaxovid-rokotussarjaan kuuluu kaksi rokotetta. Rokotusväli on 6 – 12 viikkoa.

Rokotusaikoja voi varata osoitteesta https://www.essote.fi/koronarokotus/

– Sairastettu koronavirustauti ei estä rokotuksen ottamista. Nuvaxovid-rokote sopii lähes kaikille aikuisille. Rokotteesta ei myöskään ole haittaa, vaikka sinulla olisi oireeton koronavirusinfektio tai itämisvaiheessa oleva koronavirustauti silloin, kun rokote annetaan, sanoo Gärdström.

Pitkittyneen COIVD-19-taudin oireista kärsivän henkilön voi myös rokottaa. Rokotusta kannattaa kuitenkin siirtää, jos henkilö on hyvin heikkokuntoinen, tutkimukset ovat kesken tai oireet ovat juuri pahentuneet.

Myös voimakkaasti allergisen voi yleensä rokottaa. Esimerkiksi tavanomaiset ruoka-aineallergiat eivät estä rokottamista.

Rokotteesta löytyy lisätietoja muun muassa THL:n verkkosivuilta.