Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pieksämäen koronatilanne jatkuu edelleen huonona – Koronatartuntoja todetaan runsaasti

Vaikka Essote tiedotti alkuviikosta koronaepidemian huipun taittuvan, on Pieksämäellä edelleen runsaasti koronatartuntoja. Yleisesti ottaen koronatilanne on Pieksämäellä pysynyt samana.

Essote tiedotti maanantaina, että tilanne Etelä-Savossa on hieman tasaantunut, vaikkakin sairaalahoidon tarve on korkea.

Ylilääkäri Hans Gärdström muistuttaa ihmisiä siitä, että vaikka näyttää siltä, että epidemiahuippu olisi saavutettu ja uusien tartuntojen suhteen tilanne olisi tasaantunut, on edelleen tärkeää rajoittaa henkilökontakteja ja käyttää sisätiloissa kasvomaskia.

Aluehallintoviraston rajoitus liittyen asiakas- ja yleisötilojen terveysturvalliseen käyttöön on edelleen voimassa 6. maaliskuuta asti. Muita rajoituksia on poistettu, viimeisimpänä ravintoloita koskevat rajoitukset, jotka helpottivat tiistaina 1. maaliskuuta.

Essoten aiemmin asettamat alueelliset suositukset ovat voimassa 13. maaliskuuta saakka. Essoten alueella suositellaan edelleen enintään viiden hengen kokoontumisia, jolla tarkoitetaan pysyttelyä oman, enintään viiden hengen porukassa tapahtumissa ja tilaisuuksissa, laajaa etätyötä Mikkelin, Juvan, Mäntyharjun ja Pieksämäen seuduilla sekä terveydenhuollon ryhmätoimintojen tauollapitoa.