Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vesijohtoverkostojen sulku alkaa – Pieksämäen Vesi etsii edelleen vuotoa vesitornin vaikutusalueella

Pieksämäen Vesi jatkaa tällä viikolla vesijohtovuodon etsimistä Pieksämäellä. Vuodonhakua varten suljetaan vesijohtoverkostoa alue kerrallaan.

– Tämän viikon aikana tulee suljettavaksi Tahiniemi, Nokkala-Hirvipohja alue, Teollisuuskylä, Pappilanmäki-Nenonpelto, Vangasjärvi ja niin edelleen. Sulkemiset tehdään aamuyöllä. Sulkemiset aiheuttanevat myös veden samentumista, koska vaikka sulku tehdään lähes nollakulutuksen aikaan, niin paineen lasku voi irrottaa sakkaa verkostosta, verkostopäällikkö Ari Haikarainen kertoo tiedotteessa.

Vesi kirkastuu vettä juoksuttamalla, mutta jos noin 15 minuutin vedenjuoksutus ei auta, tulee ottaa yhteyttä taloyhtiöön tai omakotitaloasujien Pieksämäen Veteen.

Katkoista ei ilmoiteta etukäteen, koska niitä ei pystytä ennakoimaan. Alueet, jotka on testattu ja alueet, joita aletaan pilkkoa pienempiin verkosto-osiin ilmoitetaan häiriötiedotteissa.

Vuoto jota haetaan sijaitsee vesitornin vaikutusalueella.

– Tuon kokoinen vuoto ei vielä vaaranna vedensaantia, mutta aiheuttaa turhia kustannuksia. Vuoto on saatava pois viimeistään ennen kuin asematunnelin kaupunkiin syöttävä putki katkaistaan asematunnelin remontin vuoksi. Vuoto voi edelleen olla jossain kiinteistössäkin, joka on jäänyt tyhjilleen, mutta todennäköisesti jossain verkosto-osassa, jossa vuotava vesi pääsee näkymättömiin esimerkiksi sadevesikaivoon ja jätevesikaivoon. Kiinteistöjen lähellä, kadulla oleva vuoto voi kuulua yöllisenä kohinana.