Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Avustuskeräys ukrainalaisille saatiin kasaan muutamassa tunnissa – Pieksämäen torilla kerätään tänään muun muassa jäätymätöntä kuivaruokaa, villavaatetta ja ensiaputarvikkeita

Pieksämäen torilla kerätään tänään maanantaina avustustavaraa Ukrainaan. Keräys alkoi kello yhdeksältä aamulla ja kestää kello 16 saakka.

Keräyksen organisoivat pieksämäkeläiset Lili Korhonen ja Seppo Suomala sunnuntai-iltana muutaman tunnin aikana.

Korhonen kertoo laittaneensa some-ryhmä Pro Pieksämäelle ilmoituksen Repsikka ryn Kouvolasta lähtevästä avustuskuljetuksesta.

– Huomasin heidän ilmoituksensa Facebookissa. Ajattelin, että kun on tuntunut siltä, että itselläni ei ole mahdollisuuksia oikein tehdä mitään, niin jos joku järjestäisi täälläkin keräyksen tai jossain lähiseudulla, hän kertoo.

Yllättäen Korhonen yhdessä Seppo Suomalan kanssa päätyvät organisoimaan koko keräyksen yhdessä.

Suomala ilmoitti keskusteluketjussa, että häneltä löytyisi tarvittava kalusto tavaroiden viemiseksi Kouvolaan.

– Olimme ystäväni kanssa muutenkin lähdössä Etelä-Suomeen päin tällä viikolla. Hän toimii maanviljelijänä Haukivuorella ja hänellä on paljon ukrainalaisia töissä, Suomala kertoo.

Ensimmäinen paketti avustustavaraa ilmestyi Suomalan auton viereen puoliltäöin.

Keräykseen otetaan vastaan villaisia vaatteita, kuten lapasia, sukkia ja pipoja. Myös ensiaputarvikkeita, öljykynttilöitä, tulitikkuja, sytkäreitä ja jäätymätöntä kuivaruokaa tarvitaan. Aamuyhdeksältä kärryyn oli tuotu myös suuria huopia.

Myös vaippoja, makuupusseja ja patteritoimisia Led-valoja sekä pattereita otetaan vastaan.

Korhonen toivoo, että yritykset muistaisivat lahjoittaa myös muun muassa polttoainetta järjestöille, jotka lähtevät autokyydeillä viemään avustustarvikkeita kohteeseen.

– Telttoja tarvittaisiin myös, hän sanoo.

Mauri Tarkiainen kantoi kärryyn lämpimiä villaisia vaatteita hieman kello yhdeksän jälkeen aamulla.

– Huomasin keräyksen Puskaradio Pieksämäestä.

Reino Penttinen puolestaan kantoi niin ikään lämmintä vaatetta kärryyn, ja lähti lisäksi ostamaan kuivaruokaa. Molemmat miehet kertovat seuranneensa sodan etenemistä mediasta ja pitäneen selvänä sitä, että jollain tavalla auttamiseen on osallistuttava.

– Sunnuntaina Tsempin pelissä Kontiopuistossa pidettiin hiljainen hetki Ukrainan kansan puolesta. Samoin tehtiin Salossa lentopallon mestaruusliigan pelissä, Penttinen kertoo.

Repsikka ry:n avustuslähetys lähtee liikkeelle keskiviikkona. Tiistaina Suomala ajaa Pieksämäeltä kerätyt tavarat Kouvolaan.

– Käsittääkseni keskiviikon lähetys on vasta ensimmäinen, joten tällaisia keräyksiä järjestetään toivottavasti vielä jatkossakin, Korhonen toteaa.