Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tekemistä riittää nyt ja jatkossakin

Eteläsavolaisia hellitään ensi viikolla mahtavalla talvisäällä ympäri maakuntaa. Mikäpä olisikaan parempi aika hiihtolomanvietolle. Moni koululainen on jo ehtinyt odottamaan ensi viikkoa ja sitä, että saa hengailla kavereiden kanssa, nukkua pitkään ja puuhata kaikenlaista muuta mukavaa.

Pieksämäellä onkin ensi viikolla paljon mahdollisuuksia hauskan hiihtoloman viettoon. Esimerkiksi nuorisotoimi järjestää joka arkipäivä jotain tekemistä. Erityisen hieno tapahtuma lienee keskiviikon lumenveisto- ja graffittipaja, joka järjestetään Nukkekodilla.

Meille pieksämäkeläisille lasten ja nuorten vanhemmille on todella tärkeää, että eri tahot jaksavat järjestää koululaisille mielekästä tekemistä lomaviikoille. Suuren suuri hatunnosto tästä jokaiselle taholle.

Sään puolesta talviurheilulle on nyt upeat mahdollisuudet. Sport Pieksämäki -sivustolta voi joka päivä tarkistaa latuverkoston ja jääkenttien ajankohtaisen kunnon. Omat lapseni ovat käyneet nyt useamman viikon ajan joka ikinen päivä Keskuskentällä luistelemassa. Välillä he pelaavat lätkää keskenään, mutta toisinaan kaukaloon saadaan aikaiseksi oikein kunnon peliä useammallakin pelaajalla.

Lasten kertomuksen mukaan pelaaminen ja ylipäänsä oleminen ainakin Keskuskentällä ovat aina sujuneet ilman minkäänlaisia ongelmia. Kaikki otetaan mukaan peliin eikä ketään kiusata. Tällainen toiminta mahdollistaa sen, että jokaisella liikkujalla on hauskaa, ja kentälle halutaan tulla vielä uudestaan.

Korona-rajoitusten hellittäessä moni saattaa suunnatta Pieksämäen rajojen ulkopuolellekin. Itä-Suomen Aluehallintovirasto suosittelee matkaajia varmistamaan eri alueiden rajoitukset, jotta yllätyksiltä vältytään. Tosin tässä vaiheessa korona-pandemiaa suurin osa rajoituksista onkin jo ehditty purkaa. Suosituksia kuitenkin on edelleen voimassa, vain kuten Essotenkin alueella.

Välillä he pelaavat lätkää keskenään, mutta toisinaan kaukaloon saadaan aikaiseksi oikein kunnon peliä useammallakin pelaajalla.

Varovaisuus kannattaa edelleen.

Höllentyneiden rajoitusten johdosta erilaiset tapahtumat alkavat vähitellen käynnistyä toden teolla. Moni suuntaa katseensa jo toiveikkaana kesää kohti, jolloin odotettavissa on paria edellistä kesää vapaampi meno.

Pieksämäen ensimmäinen suurempi tapahtumakokonaisuus lienee Lava-teatteritapahtuma, joka saadaan pitkän tauon jälkeen vihdoin järjestettyä maaliskuun puolivälin paikkeilla. Monelle kulttuurinnälkäiselle tämä on mahtava tilaisuus päästä jälleen teatterin äärelle.

Ennen tätä saamme nauttia Pieksämäen oman Poleenin Teatterin tuotannosta, jonka esityskausi alkaa. Harrastajanäyttelijät ovat jälleen kerran tehneet valtavan ison työn tuodakseen lavalle viihdytystä oman paikkakunnan väelle ja tietenkin myös ulkopaikkakuntalaisille.

Kun Suomi alkaa vähitellen toipua koronakurimuksesta, on meidän jokaisen tehtävä tukea ja käyttää paikallisia palveluita mahdollisuuksien mukaan. Olivatpa kyseessä kivijalkakaupat, ravintolat, kulttuuripalvelut tai mitkä tahansa muut tahot. Monelle pienyrittäjälle korona-aika on ollut erityisen vaikeaa. Käyttämällä palveluita ja osallistumalla tapahtumiin voidaan jatkossakin varmistaa, että Pieksämäeltä löytyy kaikkea sitä, mitä ihminen voi tarvita.