Seurakunta järjestää rukoushetken ja soittaa rauhan kelloja – Ympäri Suomen kokoonnutaan rukoilemaan rauhan puolesta

Pieksämäen seurakunta järjestää tänään torstaina 24. helmikuuta kello 19 rukoushetken Uudessa kirkossa rauhan puolesta. Samassa yhteydessä soivat rauhankellot. Venäjä hyökkäsi tänään Ukrainaan, ja ympäri maailmaa asiaan on reagoitu voimakkaasti.

Pieksämäen seurakunnan kirkkoherra Matti Pehkonen kertoo, että tilaisuuteen voi osallistua myös kotoa käsin.

– Rukoushetki striimataan. Piispat laittoivat seurakunnilleen vetoomuksen rukoushetkestä. Ihmiset kokoontuvat ympäri Suomea rukoilemaan maailman rauhan puolesta.

Pehkonen kertoo ymmärtävänsä, että tilanne herättää pelkoa ihmisissä.

– Luonnollisesti nämä eivät ole millään tavalla käsissämme eikä kenelläkään on varmuutta siitä, mihin tilanne kehittyy. Ja juuri se herättää pelkoa täällä Pieksämäelläkin. Jo pelkästään ajatus sodasta Euroopassa on käsittämätön. Moni katsoo ja kuuntelee uutisia kysyen itseltään, voiko tämä olla edes totta.

– Sodan ensimmäinen uhri on aina totuus. Siksi elämme nyt epätietoisuudessa ja epävarmuudessa ja se koettelee turvallisuuden tunnetta. Epävarmuuden lisäksi sotatila herättää myös huolta. Huolta taistelualueiden ihmisistä ja kotinsa menettäneistä, mutta myös huolta omasta tulevaisuudestamme ja oman maamme rauhasta.

Meillä Suomessa perinteisesti ahdistuksen ajat ovat saattaneet ihmisiä yhteen, käyköön niin nytkin.

Pelko ja huoli ovat Pehkosen mukaan tällä hetkellä yhteistä, koska kenelläkään ei ole varmuutta tilanteesta eikä tulevasta.

– Meillä Suomessa perinteisesti ahdistuksen ajat ovat saattaneet ihmisiä yhteen, käyköön niin nytkin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut