Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vesijohtovuotoa etsitään edelleen Pieksämäellä – Ensi viikolla aletaan sulkea venttiilejä

Pieksämäen Vesi etsii edelleen suurta vesijohtovuotoa Pieksämäellä. Verkostopäällikkö Ari Haikarainen kertoo tiedotteessa, että parin pienemmän vesijohtovuodon löytämisen ja korjaamisen lisäksi jossain on edelleen melko suuri verkostovuoto, joka on löydettävä.

– Nuo pienemmät vuodot, jotka korjattiin eivät olleet vesimäärältään niin suuria, että ongelma olisi korjautunut. Tornista katoaa edelleen vettä 300-500 m3 vuorokaudessa. Vesi kyllä saadaan kaupunkiin riittämään pumppaamalla sitä lisää Matoniemestä ja Tuopulta.

Pieksämäen Veden arvion mukaan vuoto on vesitornin vaikutusalueella, eli kantakaupungissa, Vangasjärvellä, Mölykylässä, Anolassa, Kukaromäessä, Tahiniemessä, Pappilanmäellä, Kontiopuistossa tai Teollisuuskylässä.

– Vuotoa ei ole tullut jo parin viikon ahkerista etsinnöistä huolimatta esille. Olemme kaikki linjat, jotka eivät ole aivan teiden vierillä, kohta käyneet läpi. Lumikenkäilyä on harrastettu koko porukalla ja ihan urakalla. Pintavesien laatukin on tällä hetkellä kelien vuoksi lähellä pohjaveden laatua, joten vuotoaluetta ei ole saatu rajattua edes ojien vesinäytteillä.

– Ei ole mahdotonta, että vuoto olisi esimerkiksi jossain asumattomassa kiinteistössä ja vesi pääsee valumaan huomaamattomasti sadevesiverkostoon tai ojiin. Jätevesiverkostossa ei ole havaittu kasvavaa vesimäärää.

Pieksämäen Vesi aloittaa ensi viikolla vuodon rajaamisen sulkemalla venttiilejä.

– Ensin suurempia kokonaisuuksia ja siitä eteenpäin katukohtaisesti. Esimerkiksi Tahiniemi voidaan rajata parilla venttiilillä ja yöllä voidaan sen vaikutus havaita. Valitettavasti mittarina on vain tornin pinta ja siinä sulkemisen vaikutus näkyy kohtalaisen pitkällä viiveellä. Siten sulkuaika on oltava useampi tunti. Sulut tehdään öisin ja niistä ilmoitetaan häiriöilmoituksilla nettisivuillamme.

Pieksämäen Veden tiedotteessa muistutetaan kansalaisia siitä, että häiriötiedotteet kannattaa viimeistään nyt tilata sähköpostiin.

– Nyt olisi ensiarvoisen tärkeää tilata nuo häiriöilmoitukset omaan sähköpostiin. Näin olisi tieto, milloin oman asuinalueen vesiä katkaistaan. Silloin on syytä varautua ottamaan hieman vettä talteen, kun tuo sulkeminen saattaa aiheuttaa veden samenemista. Sulkualue saattaa myös yllättäen laajeta jos joku suljettavaksi aiottu venttiili ei toimikaan.

Häiriötiedotteet voi tilata Pieksämäen Veden verkkosivujen kautta.

Tiedotteessa muistutetaan myös, että mahdollisista vesijohtovuodoista tulee ilmoittaa heti Pieksämäen Vedelle.

– Vuoto voi ilmetä esimerkiksi kohinana talon sisällä vaikka vuoto olisikin kadulla. Painevaihtelut on myös yksi viite vuodosta kuten tietenkin vapaana virtaava vesi.