Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Korona: | Pieksämäki luopuu virallisen eristyksen määräämisestä – Omaehtoista karanteenia suositellaan sairastuneille ja altistuneille perheenjäsenille

Pieksämäen kaupunki tiedottaa verkkosivuillaan, että positiivisen koronatestituloksen saaneita ei enää määrätä viralliseen eristykseen, ellei terveydenhuollon ammattilainen katso sitä syystä tai toisesta tarpeelliseksi.

Positiivisen koronatestituloksen saaneille tiedotetaan positiivisesta tuloksesta tekstiviestillä. Käytäntö on ollut käytössä Etelä-Savon alueella jo jonkin aikaa.

Positiivisen testituloksen jälkeen tulee jäädä kotiin eristykseen viideksi vuorokaudeksi oireiden alusta alkaen tai mikäli henkilö on oireeton, testipäivästä lukien. Tartuttavuus alkaa yleensä noin kaksi vuorokautta ennen oireiden alkua ja on suurimmillaan ensimmäisinä oirepäivinä.

Kaupungin tiedotteessa muistutetaan, että sairastumisesta tulee kertoa työ- tai opiskelupaikalle sekä muille tartuttavuusaikana tapaamillesi ihmisille, jotta he osaavat jäädä kotiin mahdollisten oireiden alkaessa. Altistuneille perheenjäsenille on suosituksena jäädä etätöihin, etäkouluun tai pois päivähoidosta. Altistuneiden oireisten olisi hyvä käydä itsekin testissä.

Jos koronavirukseen sairastunut tarvitsee sairauslomatodistuksen, tulee olla yhteydessä joko työterveyshuoltoon tai Mehiläisen digilääkäriin. Digilääkärin tekemän sairauslomatodistuksen saa vain sähköisessä muodossa Mehiläisen palveluun ja OmaKantaan, joista todistuksen voi tarvittaessa tulostaa paperille.

Ennen kuin sairastunut voi palata töihin, kouluun tai päiväkotiin, pitää olla vähintään yksi kuumeeton päivä ja muiden oireiden tulisi olla jo lievittymään päin. Tarvittaessa sairauslomaa voi jatkaa oireiden jatkuessa joko työterveyshuollon tai digilääkärin kautta.

Koronavirusinfektioon liittyy lisääntynyt riski saada verisuonitukoksia. Jos on raskaana tai riski saada tukoksia on lisääntynyt muun syyn vuoksi, eikä sinulla ole käytössä verenohennuslääkettä, ota yhteyttä hoitavaan lääkäriisi tukoksenestolääkityksen tarpeen arvioimiseksi.

Suurin osa koronavirusinfektioon sairastuneista paranee kotihoidolla. Tärkeintä on levätä, juoda riittävästi ja jaloitella välillä. Jos vointi huononee soita 116117 tai hätätapauksissa 112. On tärkeää mainita, että sairastaa koronavirusinfektiota.