Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Essote jatkaa suositusten kestoa yli hiihtolomakauden – Päivässä todetaan nyt noin 350 tartuntaa alueella

Etelä-Savon alueellinen koronakoordinaatioryhmä kokoontui tiistaina arvioimaan alueen koronaepidemian tilannetta. Essoten koronatestaus on jatkunut entisin suosituksin ja antaa luotettavaa tietoa alueen tautitilanteesta, joka on edelleen kasvava ilman näkyä laskusuunnasta. Sen sijaan alueiden välisiä eroja ei pystytä enää erilaisten testauskäytäntöjen vuoksi vertailemaan.

Essoten alueella on alkuviikon aikana todettu 705 koronatartuntaa. Päiväkohtainen keskiarvo on yli 350.

– Se mikä tässä on helpottavaa, että osastopaine laskee, vaikka tartuntamäärät kasvavat. Rokotteiden teho vakavaa tautimuotoa vastaan on meillä osastoilla ihan selkeästi näkyvissä, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä sanoo.

Koska alueen rokotekattavuus on korkealla, aluehallintoviraston asettamille ja lainsäädäntöön perustuville järeimmille koronarajoituksille ei ole perusteita. Rajoituksista voimassa ovat enää asiakas- ja yleisötilojen terveysturvallisen käytön rajoitukset 6. maaliskuuta asti. Tähän Essote esittää vielä jatkoa aluehallintovirastolle.

Myös alueelliset suositukset jatkuvat. Kaksi viikkoa sitten asetetut suositukset päätettiin jatkaa 13. maaliskuuta asti voimassa oleviksi ja niitä arvioidaan seuraavan kerran 8. maaliskuuta.

– Nämä koskivat kokoontumissuositusta enintään viidelle henkilölle koko alueellamme, laajaa etätyösuositusta Mikkelin, Juvan, Mäntyharjun ja Pieksämäen seuduilla, sekä terveydenhuollon ryhmätoimintojen tauollapitoa. Näitä päätettiin jatkaa talvilomakauden yli 13. maaliskuuta asti, Seppälä tähdentää.

Viiden henkilön kokoontumisrajoituksella tarkoitetaan sitä, että yli viisi henkeä ei olisi lähikontaktissa esimerkiksi samassa kokouksessa tai tilaisuudessa.