Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pieksämäellä todetaan nyt viikottain jopa 250 tartuntaa – Tartuntamäärät ovat suuria koko Essoten alueella

Essote tiedotti tällä viikolla, että koronamäärien kasvu jyrkkenee ja samoin myös sairaalahoidon tarve kasvaa. Viime viikolla Etelä-Savossa todettiin 1378 tartuntaa.

Neljän viime viikon aikana Essoten alueella on sairastunut koronaan varmistetusti yli 4000 henkilöä.

Koronatartuntojen runsaan määrän vuoksi tartuntatautitiimin puhelinsoitot ovat viivästyneet. Positiivisesta testituloksesta Essote ilmoittaa ensimmäiseksi tekstiviestillä. Positiivisesta testituloksesta tekstiviestin saaneita kehotetaan aloittamaan eristys heti tekstiviestin saapumisen jälkeen. Lisäohjeita annetaan puhelinsoitolla lähipäivien aikana.

Myös Pieksämäellä koronatilanne noudattelee Essoten tartuntamäärien linjaa. Koronatilanne on kokonaisuudessaan pysynyt samana ja tartuntamäärät ovat edelleen kasvussa.

Positiivisia koronatestituloksia todetaan johtavan ylilääkäri Harri Makkosen mukaan 200–250 viikossa.

– Kaksi ihmistä on tällä hetkellä sairaalahoidossa. Osatolla on edelleen voimassa vierailukielto, hän sanoo.

Essoten terveyspalvelujen johtajan Santeri Seppälän mukaan ei voida vielä sanoa, että epidemiahuippu olisi ohitettu, koska tartuntamäärissä ja hoidon tarpeessa ei ole näkyvissä pienintäkään laskua. Seppälä muistuttaakin, että on tärkeää edelleen vähentää henkilökontaktien määrää ja käyttää sisätiloissa maskia.

Essote suosittaa, että mikäli perheen tai talouden jäsen on oireinen ja saanut positiivisen testituloksen kotitestissä tai terveydenhuollon koronatestissä jäisivät kaikki perheeseen tai talouteen kuuluvat omaehtoiseen karanteeniin, kunnespositiivisen tuloksen saaneen oireiden alkamisesta on kulunut viisi vuorokautta

Jos muu perheen tai talouden jäsen saa positiivisen testituloksen kotitestissä tai terveydenhuollon koronatestissä, viiden vuorokauden aika lasketaan viimeisimpänä sairastuneen oireiden alkamisesta. Jos positiivisen tuloksen saanut on oireeton, viiden vuorokauden aika alkaa testauspäivästä.

Jos perheeseen tai talouteen kuuluu koululainen tai varhaiskasvatukseen osallistuva, suosittelee Essote, että lapsi on kotona omaehtoisesti edellä mainitun ajan.

Työssäkäyville suositellaan tällä hetkellä etätyötä, tai toimenkuvan järjestelyä etätyössä suoritettaviin tehtäviin. Jos etätyö ei ole mahdollista, tulee työntekijän suojautua huolellisesti, jottei lähikontakteja synny työpaikalla.

Koululaisten vanhemmille on lähetetty wilma-viesteillä päivitystietoa Pieksämäen koronavirustilanteesta, ja ohjeita mahdollisten positiivisten tulosten varalta.

Kouluissa on tällä hetkellä paljon myös muista kausi-sairauksista johtuvia poissaoloja.