Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Koronanyrkin suositus tulee ottaa vakavasti – Pieksämäen johtava ylilääkäri Harri Makkonen on huolissaan sairaanhoidon kantokyvystä

Essoten koronanyrkki suositti tällä viikolla laajaa etätyösuositusta ja viiden henkilön kokoontumisrajoitusta seurueissa myös Pieksämäellä. Etelä-Savon koronatilanne on tällä hetkellä erittäin vakava henkilökunnan korona-poissaolojen vuoksi.

Hämmennystä herätti Essoten tiedote, jossa kokoontumisrajoituksessa ei aluksi tarkennettu, että sillä tarkoitetaan nimenomaan tilaisuuksissa ja tapahtumissa tapahtuvaa kontaktia.

– Tällä haetaan siis juuri sitä, että yli viisi henkeä ei olisi lähikontaktissa samassa kokouksessa tai puhuisi toisilleen. Jos vaikkapa ollaan ostoskeskuksessa tai tapahtumassa niin seurueen koko, jotka ovat tekemisissä toistensa kanssa olisi maksimissaan tuo viisi, selventää Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Yli viiden henkilön kokoukset Seppälä suosittelee siirrettäväksi maaliskuun alkuun tai järjestettäväksi nyt etänä.

Pieksämäen johtava ylilääkäri Harri Makkonen toteaa, että epidemian huippua ei olla vielä paikkakunnalla saavutettu.

– Epidemia on hieman kiihtynyt kuluneella viikolla verrattuna aiempaan.

– Essoten suositukset ovat nykyinen epidemiatilanne huomioon ottaen järkeviä.

Sairaalahoidossa on kaksi henkilöä, jonka vuoksi osastolla on tällä hetkellä vierailukielto korona- ja noro-potilaiden vuoksi.

– Tämä tarkoittaa sitä, että minun luokseni asa kyllä tulla ja saattohoidossa olevien tai muutoin erittäin huonossa kunnossa olevien potilaiden luona voi käydä vieraita näin sovittaessa, Makkonen sanoo.

Hän kertoo olevansa huolissaan sairaanhoidon kantokyvystä, mikäli epidemian huippu ei ala hiljalleen tulla vastaan Pieksämäelläkin.