Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itä-Suomen Aluehallintovirasto pohtii rajoitusten välttämättömyyttä – Tilanteesta saadaan lisätietoa ensi viikolla

Itä-Suomen aluehallintovirasto on käynnistänyt arvioinnin koronarajoitusten välttämättömyydestä alueellaan. Arviointi koskee päätöksiä, joiden voimassaolo päättyy sunnuntaina 20. helmikuuta. Mahdolliset päätökset aluehallintovirasto valmistelee ensi viikolla.

Alueen sairaanhoitipiireiltä on pyydetty lausunnot liittyen yleisötilaisuuksien rajoittamiseen ja erilaisten asiakas- ja yleisötilojen terveysturvalliseen käyttöön.

Jos selvitys osoittaa, että rajoitukset eivät enää ole välttämättömiä, aluehallintovirasto kumoaa voimassa olevat päätökset välittömästi jo ennen päätösten voimassaolon päättymistä.

Mikäli rajoitukset puretaan, Itä-Suomessa ei enää olisi voimassa aluehallintoviraston päättämiä rajoituksia. Jos selvitys osoittaa, että rajoitukset ovat yhä välttämättömiä, aluehallintovirasto antaa asiassa uuden päätöksen.

Lausunnot on pyydetty sairaanhoitopiireiltä 15. helmikuuta mennessä.

Aluehallintovirastot saivat 9. helmikuuta sosiaali- ja terveysministeriöltä (STM) ohjauskirjeen, jossa ministeriö suosittelee, että alueilla tehdään kokonaisharkinta käytössä olevien rajoitustoimenpiteiden ja epidemian torjuntatoimina käytettävien suositusten purkamisesta.

Ministeriön mukaan harkinnassa on erityisesti syytä arvioida, ovatko yleisötilaisuuksiin tartuntatautilain 58 §:n mukaisesti kohdistuvat rajoitukset sekä harrastustoiminnassa käytettäviin tiloihin kohdistuvat rajoitukset eri riskiluokissa alueellisen tilanteen mukaan välttämättömiä ja oikeasuhtaisia.