Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona: | Essoten koronatilanne erittäin vakava – Koronanyrkki suosittaa viiden henkilön kokoontumisrajoituksia seurueissa ja laajaa etätyösuositusta myös Pieksämäelle

Etelä-Savon alueellinen koronakoordinaatioryhmä totesi tiistain kokouksessaan Essoten alueen koronaepidemian tilanteen hyvin vakavaksi. Essoten terveydenhuollon yksiköissä henkilökunnan poissaolot koronan vuoksi ovat mittavia ja sairaalahoidon tarve vaatii resursseja kiireettömästä hoidosta. Essotessa on keskeytetty resurssipulan vuoksi kokonaan kiireetön leikkaustoiminta erikoissairaanhoidossa.

Pieksämäellä on todettu tällä viikolla hieman enemmän koronatapauksia kuin edellisellä viikolla. Sairaalahoidossa on kaksi henkilöä, jonka vuoksi osastolla on tällä hetkellä vierailukielto. Perhealtistumistapauksissa suositellaan edelleen etätyötä ja etäkoulua.

Koronanyrkki päätyi suosittamaan koko alueelleen enintään viiden henkilön kokoontumisrajoitusta helmikuun loppuun asti, jolla tarkoitetaan pysyttelyä oman, enintään viiden hengen porukassa tapahtumissa ja tilaisuuksissa. Toinen suositus kohdistuu työnantajille laajaan etätyöhön siirtymiseen Mikkelin, Juvan, Mäntyharjun ja Pieksämäen seuduilla niin ikään 28. helmikuuta asti.

– Näissä neljässä kunnassa on erityisen suuri riski, että tauti leviää työyhteisöissä liian nopeasti. Aikuisväestön kontaktien määrää pitää saada vähennettyä epidemiahuipun tasaamiseksi, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä sanoo.

Koronanyrkki arvioi tilannetta uudestaan 22. helmikuuta.

Vaikka rokotekattavuus alueella on valtakunnan kärkeä, myös taudin ilmaantuvuus on kivunnut erittäin korkeaksi. Alueellisten testauskäytäntöjen erojen vuoksi ilmaantuvuusluvut eivät ole enää vertailtavissa sairaanhoitopiirien kesken. Essotessa testataan edelleen rokotustaustausta riippumatta, ja tartunnan saaneet pystytään kontaktoimaan noin vuorokauden reagointiajalla.

– Päädyimme asettamaan alueelle kaksi uutta suositusta. Lainsäädäntöön perustuvia uusia rajoituksia ei sen sijaan esitetä aluehallintovirastolle. Epidemiaa pitää pystyä nyt hillitsemään kansalaisten omaan harkintaan perustuvilla toimilla, Seppälä sanoo.