Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Korona-pandemian vaikeimmat viikot edessä Essoten alueella – Sairaalahoidon tarve rajussa kasvussa

Essote tiedottaa, että koronavirusepidemian aiheuttama sairaalakuormitus jatkaa kasvuaan Etelä-Savon alueella. Kasvu on ollut rajua. Viime viikonlopun aikana sairaalahoidossa olevien määrä on yli tuplaantunut 23:een, joista kaksi on tehostetussa hoidossa.

– Noin kolmasosa sairaalapotilaista on tullut hoitoon muun syyn kuin koronan vuoksi, mutta kaikki vaativat kuitenkin eristämistä ja valtavasti resursseja. Tämä taas vaikeuttaa voimakkaasti palvelujentuotantoamme, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä pahoittelee.

Essoten alueella tartuntoja todettiin viime viikolla yhteensä 1051, mikä on lähes 200 enemmän kuin edeltäneellä viikolla. Lähes kolmasosa kaikista otetuista koronanäytteistä osoittautuu nyt positiivisiksi.

Tilanne on hyvin vaikea myös siksi, että Essoten henkilöstöä on sairastunut ja altistunut suurissa määrin.

Kiireettömään hoitoon ei ole tällä hetkellä henkilöstöä. Sen vuoksi vastaanottoaikoja ei ole saatavilla ja varattuja aikoja joudutaan siirtelemään.

– Seuraavat pari viikkoa ovat todennäköisesti koko tämän epidemia-ajan haastavimmat osaltamme terveydenhuollon kantokyvyn kannalta. Tämä oli tavallaan odotettavaakin, kun rajoituksia puretaan ja karanteeneista luovutaan. Epidemian hillintä riippuu nyt pitkälti väestön oman harkinnan varaisista toimista, Seppälä jatkaa.

Hän muistuttaa edelleen, että tärkeimmät hillitsevät toimenpiteet ovat kontaktien välttäminen ja hengitystiesuojautuminen.

Koronataudin vakavalta muodolta tehokkaasti suojaava kolmas rokoteannos on annettu jo 60,2 prosentille koko Etelä-Savon väestöstä.