Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Palvelukoti Kivitaskussa todettu koronatartuntoja – Essoten tilanne jatkuu ennätyshuonona, koronanyrkki antoi uusia suosituksia ja AVI höllensi rajoituksia

Etelä-Savon koronavirustilanne on huonompi kuin koskaan.

Essoten alueen koronakoordinaatioryhmä totesi kokouksessaan 1. helmikuuta alueen koronatilanteen jälleen huonommaksi kuin koskaan aiemmin. Sekä viikkokohtaiset tartuntamäärät että niistä johdetut päiväkohtaiset keskiarvot ovat edelleen kasvussa.

Pieksämäellä koronatilanne on pysynyt suhteellisen samanlaisen kuin menneinä viikkoina. Positiivisia koronatestituloksia ilmenee edelleen päivittäin.

Palvelukoti Kivitaskussa todettiin todettiin ensimmäinen koronavirustartunta 24. tammikuuta, jonka jälkeen koko henkilökunta ja asukkaat on testattu kahdesti. Tartunta on todettu nyt viidellä asukkaalla ja kuudella henkilökunnan jäsenellä. Asiasta on informoitu omaisia ja vierailukielto Kivitaskussa jatkuu. Myös varotoimet on otettu käyttöön ja siivousta tehostettu.

Itä-Suomen aluehallintovirasto on keventänyt yleisötilaisuuksiin kohdistuvia rajoituksia. Päätös astuu voimaan välittömästi.

Itä-Suomen alueella voi ilman asiakasmäärän rajoitusta järjestää yleisötilaisuuksia, joissa kaikille osallistujille on osoitettu nimikoitu tai numeroitu istumapaikka. Tilaisuuksia, joissa kaikille osallistujille on osoitettu nimikoitu tai numeroitu istumapaikka, ei siis rajoiteta henkilömäärän osalta. Lisäksi tilaisuuksista, joissa kaikille osallistujille ei ole osoitettu nimikoitua tai numeroitua istumapaikkaa, rajoitetaan vain yli 100 henkilön tilaisuuksia. Yli 100 henkilön tilaisuuksissa, joissa kaikille osallistujille ei ole osoitettu nimikoitua tai numeroitua istumapaikkaa, osallistujamäärä voi olla enintään 50 prosenttia tilaisuuden enimmäisosallistujamäärästä kyseisessä tilassa. Ulkotiloissa järjestettyjä yleisötilaisuuksia ei rajoiteta.

Päätös on voimassa 20. helmikuuta saakka.

Essoten alueen koronataudin sairaalahoidon tarve on yli kaksikertaistunut kahden viime viikon aikana Essoten alueella, ja viime viikolla on menehtynyt kaksi henkilöä koronataudin vuoksi.

– Tasaantumista ei vielä näy. Vaikka muualla Suomessa puhuttaisiinkin jo epidemiahuipusta, täällä se on vielä edessä, sillä tulemme tässäkin asiassa joitakin viikkoja esimerkiksi Etelä-Suomen perässä, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä huomauttaa.

– Aikuisten välisten sosiaalisten kontaktien lisäämisen aika ei ole vielä, vaikka rajoituksia jo lähdetään purkamaan. Tautia on huomattavan paljon liikkeellä ja sille voi altistua käytännössä kaikkialla. On tärkeää, että epidemia lähtee selvään laskuun ennen kontaktien määrän lisääntymistä, Seppälä perustelee.

Koronanyrkki antoi keskiviikkona suosituksia Essoten alueelle. Jos yleisötilaisuuksiin osallistutaan, tulee se tapahtua vain täysin oireettomana ja negatiivisen kotitestin jälkeen. Lisäksi yleisötapahtumiin osallistuessa tulee koko oman seurueen välttää kontakteja muihin seurueisiin tapahtumassa ja riskiryhmiin kuuluvia henkilöitä suositetaan välttämään yleisötapahtumia, yleisiä kokouksia ja väkijoukkoja kunnes tartuntamäärät ovat selkeästi laskeneet nykyisestä. Lasten ja nuorten harrastusten turnaustoimintaan liittyvät rajoitteet suositetaan poistettavaksi ja aikuisten ryhmäliikunta voi koronanyrkin suosituksen mukaan alkaa 7. helmikuuta alkaen 50 prosentin osallistujamäärillä. Lisäksi korkeakouluihin, aikuisten perusopetukseen ja vapaaseen sivistystyöhön liittyvistä rajoituksista ja etäopetuksesta luovutaan.