Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tartunnat ja sairaalahoidon tarve kasvaneet – Essote suosittelee välttämään vierailuja sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköihin

Essoten alueella koronatartuntojen määrät ovat edelleen kasvusuunnassa. Essote tiedottaa, että tartuntojen määrät eivät ole lähteneet toivottuun laskuun vieläkään.

Viime aikoina tartuntamäärät ovat olleet huippulukemissa viikottain. Viime viikolla kirjattiin ennätysmäärä eli yhteensä 864 koronavirustartuntaa

Pieksämäellä tartuntoja todettiin viikon aikana yhteensä 72 tartuntaa. Kaupunki tiedottaa paikkakunnan tilanteesta jatkossa aina keskiviikkoisin.

Essoten alueella kasvunopeus on hidastunut, mutta tartuntojen määrät kasvoivat.

– Sairaalahoidon tarvekin on kasvanut selvästi, tänään aamulla osastoilla oli 13 koronapotilasta. Kuolemantapauksiakin on valitettavasti tapahtunut viime viikolla, kertoo terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Kiireettömässä hoidossa on edelleen merkittäviä poikkeuksia ja aikojen peruutuksia.

– Henkilöstön sairastumiset ja koronan hoidon myötä valitettavasti iso osa kiireettömästä hoidostamme on poikkeustilanteessa. Tilanteen normaaliksi saattamiseen ja hoitojonojen purkamiseenkin tulee menemään useita kuukausia, kertoo Seppälä.

Vierailut sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköihin ovat edelleen mahdollisia, mutta niitä kannattaa välttää.

– Toivomme asiakkailtamme harkintaa sen suhteen, että onko vierailu läheisen luona aivan välttämätön. Mikäli omaista on tarve käydä katsomassa, tulee olla asianmukaisesti suojautunut, sanoo pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Saattohoitopotilaiden ja kriittisesti sairaiden luona vierailut mahdollistetaan aina.