Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Korona: | AVI kumosi tiloja koskevan sulkupäätöksen – Essote antoi oman suosituksensa

Itä-Suomen aluehallintovirasto on kumonnut tartuntatautilain mukaisen tilojen sulkupäätöksen Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan sairaanhoitopiirien kuntien alueilla. Aluehallintovirasto kumoaa rajoitukset, koska sairaanhoitopiirien antamien asiantuntija-arvioiden perusteella tartuntatautilain mukaiset edellytykset rajoituksille eivät tällä hetkellä täyty. Päätös kumoamisesta astuu voimaan välittömästi.

Essoten koronanyrkki päätti kuitenkin suosittaa yli 18-vuotiaiden kuorolaulutoiminnan ja aikuisten ryhmäliikunnan tauolla pitämistä vielä kahden viikon ajan 8. helmikuuta. Toiminnan jatkuessa suosituksesta huolimatta tulee tilaa käyttää enintään 50 prosentin henkilömääräkapasiteetilla ja ilman riskiryhmiin kuuluvia osallistujia.

– Tartuntamäärät ovat vielä jyrkässä kasvussa ja epidemiahuippu edessä, joten kontaktien määrää ei tule missään nimessä kenenkään lisätä eikä ryhmäliikuntaa vastaavia toimintoja suositella käynnistettäviksi, terveyspalveluiden johtaja Santeri Seppälä muistuttaa.

Itä-Suomen aluehallintoviraston 14. tammikuuta tekemä tartuntatautilain mukainen päätös kokoontumisrajoituksista on edelleen voimassa koko Itä-Suomen aluehallintoviraston toiminta-alueella 14. helmikuuta saakka. Rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää enintään 50 henkilön tilaisuuksia niin, että osallistujien sekä seurueiden on mahdollista välttää lähikontakteja toisiinsa. Sisätiloissa voi järjestää enintään 20 henkilön tilaisuuksia.

Itä-Suomen aluehallintovirasto kuitenkin käynnistää kokoontumisrajoitusten arvioinnin. Mikäli arviointi osoittaa, että rajoitukset nykyisessä laajuudessaan eivät ole enää välttämättömiä, aluehallintovirasto antaa asiasta uuden ratkaisun. Tavoiteaikataulu tälle arvioinnille on viikko 5.

Tilojen terveysturvalliseen käyttöön liittyvä tartuntatautilain mukainen päätös on myös voimassa Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirien kuntien alueilla.

Lisäksi tartuntatautilain yleisiä hygieniavaatimuksia on noudatettava.

– Kun rajoituksia nyt kevennetään, jokaisen vastuullinen toiminta on erittäin tärkeää. Huolehditaan turvaväleistä, noudatetaan hygieniaohjeita, käytetään kasvomaskia. Ja kaikista tärkeimpänä – ottamalla rokotukset ja tehosterokotukset ajallaan vähennetään vaikean tautimuodon ja sairaalahoidon riskiä merkittävästi, korostaa aluehallintoylilääkäri Sami Remes Itä-Suomen aluehallintovirastosta.