Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronatartuntojen määrät jyrkässä kasvussa Etelä-Savon alueella tälläkin viikolla – Koronanyrkki puntaroi suosituksia ensi viikolla

Essoten alueella on tällä viikolla todettu neljän päivän aikana 410 koronavirustartuntaa. Pieksämäellä on todettu 15 uutta koronatartuntaa.

Päiväkohtainen keskiarvo on yli sadan, joten määrät kasvavat taas jyrkemmin. Koronatesteihin pääsee edelleen hyvin.

Essoten alueella ovat voimassa valtakunnallista linjaa tiukemmat suositukset testeihin hakeutumiselle rokotetaustasta riippumatta, sekä kasvomaskien käyttösuositus sisätiloissa ja kontaktien välttämisen suositus.

Positiivisen tuloksen saaneisiin on oltu edelleen yhteydessä ja eristyspäätökset on saatu tehtyä.

– Suosituksia puntaroidaan alueellisessa koronakoordinaatioryhmässä ensi viikolla, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo.

Sairaalahoitoa tarvitsevien koronaa sairastavien määrä on tämän viikon aikana vaihdellut 5–10 henkilön välillä.

Itä-Suomen aluehallintovirasto teki perjantaina 21. tammikuuta tartuntatautilain (58 d §) mukaisen, erilaisten asiakas- ja yleisötilojen terveysturvallista käyttöä koskevan päätöksen Etelä-Savon (Essote), Pohjois-Karjalan (Siun sote) ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirien kuntien alueille. Määräys on voimassa 20. helmikuuta saakka.

Määräyksen mukaan toiminta erilaisissa asiakas- ja yleisötiloissa on järjestettävä niin, että osallistujien ja seurueiden välillä voidaan ehkäistä lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä. Päätös yleisölle avoimien tilojen terveysturvallisesta käytöstä koskee laajasti erilaisia asiakas- ja yleisötiloja. Aluehallintoviraston päätös koskee asiakasmäärästä riippumatta urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistystoimintaan käytettyjä tiloja, kuten kuntosaleja, sisäliikuntatiloja, uimahalleja, yleisiä saunoja ja tanssipaikkoja. Muiden asiakastilojen osalta päätöstä on noudatettava, jos kyseessä on yli 10 henkilön sisätila tai yli 50 henkilön ulkotila.

Määräys ei koske oppilaitosten toimintaa, varhaiskasvatusta, ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa.

Itä-Suomen aluehallintoviraston 14. tammikuuta tekemä päätös kokoontumisrajoituksista on edelleen voimassa koko Itä-Suomen aluehallintoviraston toiminta-alueella 14. helmikuuta saakka. Rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää enintään 50 henkilön tilaisuuksia niin, että osallistujien sekä seurueiden on mahdollista välttää lähikontakteja toisiinsa.

Sisätiloissa voi järjestää enintään 20 henkilön tilaisuuksia.