Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Testaamista jatketaan Etelä-Savossa – Essoten alueella todettu tällä viikolla 270 tartuntaa, Pieksämäellä yhteensä 46

Tämän viikon neljän ensimmäisen päivän ajalta on Essoten alueella todettu 270 koronavirustartuntaa. Viime viikolla tartuntoja todettiin yhteensä 431. Pieksämäellä todettiin tällä viikolla yhteensä 46 tartuntaa. Maanantaina todetiin 10, keskiviikkona 24 ja perjantaina 12.

Määrien kasvu jatkuu, mutta matalammalla kulmalla kuin viime viikolla. Erittäin korkeista määristä huolimatta Etelä-Savon tilannekuva on valtakunnallisesti parhaiden joukossa ja ilmaantuvuus alueiden matalin.

– Tällä hetkellä meidän ei ole alueellisesti tarvetta tehdä muutoksia. Muistutan, että meillä on edelleenkin hyvin herkkä testaussuositus voimassa myös rokotetuille, ja kasvomaskiakin suosittelemme aina sisätiloihin, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo.

– Tartuntoja saaneiden kontaktien määrät olivat kyllä vähentyneet aiemmista viikoista ja jäljitys vielä toimii, mikä on hyvä asia ja hillitsee epidemian laajenemista

Etelä-Savossa tartunnanjäljitys toimii vielä, siksi THL:n torstainen ohjeistus testauskynnyksen nostamisesta ei koske Essoten aluetta.

– Kuten THL:kin totesi, tilanteen hallinnan kannalta on hyvin tärkeää noudattaa alueellisia suosituksia. Jokainen viikko, jolla saamme tartuntamäärien kasvua rauhoittumaan ja rokotekattavuutta nousemaan suojelee terveydenhuoltomme kantokykyä, Seppälä painottaa.

Pääsääntöisesti karanteeniaikana Etelä-Savossa käytetään nyt seitsemää vuorokautta.

Hans Gärdström

Pieksämäellä testausaikoja on sähköisessä varauskalenterissa avoinna arkisin paljon.

Testaus- ja kasvomaskisuositusten lisäksi Essote suosittelee kontaktien välttämistä pienissäkin oireissa. Karanteeneihin liittyen noudatetaan tapauskohtaisesti valtakunnallista 5–10 vuorokauden raamia.

– Pääsääntöisesti karanteeniaikana Etelä-Savossa käytetään nyt seitsemää vuorokautta. Tähän vaikuttaa altistuminen ja oireet, pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo.

Essoten alueen korkea rokotuskattavuus kantaa nyt hedelmää, sillä sairaalahoidossa on viime viikkojen aikana ollut vain korkeintaan kolme koronatautia sairastavaa kerrallaan.

Kolmannen rokoteannoksen on saanut Essoten alueella jo yli 46 prosenttia koko alueen väestöstä. Kolmansien annosten rokotustahti on alueen väestömäärään suhteutettuna valtakunnan kärkivauhtia. Rokote antaa erinomaisen suojan vakavaa tautimuotoa vastaan.