Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona: | Uimahalli aukeaa yleisölle maanantaina – AVI:n päätös höllensi hieman vapaa-ajan rajoituksia

Pieksämäen Uimahalli avaa ovensa näillä näkymin ensi viikon maanantaina 17. tammikuuta. Samoin Seutuopiston kurssit käynnistynevät lähiiopetuksessa maanantaina rajoituksia noudattaen.

Seutuopiston lähiopetus ei koske tanssi- ja liikuntakursseja, kuoroja eikä yhteislauluja.

Vuonna 2003 tai sen jälkeen syntyneiden lasten ja nuorten kaikki kurssit sekä taiteen perusopetus jatkavat lähiopetuksessa. Kursseilla edellytetään sekä opettajilla että kurssilaisilla maskin käyttöä, hyvää käsihygieniaa ja turvavälejä.

Itä-Suomen Aluehallintovirasto antoi keskiviikkona määräyksen, joka jatkaa tilojen sulkuja Etelä-Savossa.

Sulkemispäätös koskee liikunta- ja urheilutoiminnassa joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettäviä sisätiloja sekä huvi- tai virkistystoimintaan käytettäviä tanssipaikkoja sekä kuorolaulutoimintaan käytettäviä tiloja. Määräys ei koske kuntosaleja ja muita vastaavia sisäliikuntatiloja eikä myöskään yleisiä saunoja tai uimahallien ja kylpylöiden allastiloja.

Suljetuksi määrättyjen tiloja voi edelleen käyttää lasten ja nuorten (vuonna 2003 syntyneet ja sitä nuoremmat lapset) ohjattuun harrastustoimintaan osallistujien terveysturvallisuus huomioiden. Ikärajaa nostettiin, jotta kaikki viime vuonna 18 vuotta täyttäneet voivat osallistua toimintaan. Sulkupäätökset eivät myöskään ulotu lakisääteisiin palveluihin, kuten lääkinnälliseen kuntoutukseen, koulujen liikuntaopetukseen, koronarokotusten järjestämiseen eikä ammattiurheiluun, yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaan toimintaan.

Tilojen terveysturvallista käyttöä koskeva määräys on edelleen voimassa Itä-Suomen alueella 26. tammikuuta saakka. Asiakas- ja yleisötilojen käyttö tulee järjestää niin, että tiloissa voidaan ehkäistä lähikontaktien aiheuttamaa tartunnan riskiä asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien keskuudessa. Tämä voi tapahtua esimerkiksi asiakasmäärää rajoittamalla, järjestämällä asiakaspaikat väljästi tai suosittelemalla maskin käyttöä tiloissaan.

Aluehallintovirasto on valmistelemassa kokoontumisrajoituksiin liittyvää päätöstä. Tällä hetkellä voimassa on 30.12.2021 annettu päätös, joka kieltää alueella kaikki yli 50 hengen sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, ellei kaikille osallistujille voida määrätä omaa istumapaikkaa.

Kokoontumisrajoituksista odotetaan päätöksiä perjantaina.