Professori Ylellä: Kiinni määrätystä savolaisravintolasta voi tulla koronakapinoinnin ennakkotapaus

Ravintola Kiila Pieksämäellä maamantaina 3. tammikuuta 2022. Arja Reinikainen
Janne Niiranen

Janne Niiranen

Pieksämäellä koronarajoituksia rikkonut ja määräyksistä huolimatta toimintaansa jatkaneesta ravintolasta voi tulla ennakkotapaus arvioitaessa koronakapinoinnin rikosoikeudellisia seurauksia, arvioi Itä-Suomen yliopiston rikosoikeuden professori Matti Tolvanen Ylellä.

Tolvasen mukaan toimijaa kapinoitsijaa voitaisiin syyttää terveydensuojelurikkomuksesta ja mahdollisesti niskoittelusta poliisia vastaan.

– Kummatkin ovat käytännössä sakkorikoksia. Jos joku altistuu kiinni pidettäväksi määrätyssä ravintolassa Covid 19:lle, sovellettavaksi voisi tulla vaaran aiheuttamisrikos tai jos joku sairastuu ainakin vammantuottamus. Näistä rikoksista voidaan tuomita vankeuttakin, hän kertoo Ylellä.

Tolvanen arvioi, että viranomaisilla ei ole riittäviä keinoja puuttua ravintoloiden koronakapinointiin, sillä käytännössä uhkasakot ovat olleet melko vaatimattomia.

Itä-Suomen poliisi kertoi sunnuntaina 2. tammikuuta, että se oli tyhjentänyt ja sulkenut lauantai-iltana koronarajoituksia ja -määräyksiä rikkoneen ravintolan Pieksämäellä.

Poliisi tyhjensi ja sulki koronarajoituksia rikkoneen ravintolan Pieksämäellä

Poliisi arvioi maanantaina, että ravintolan yrittäjä rikkoi määräyksiä tietoisesti.

Savolaista rikkuriravintolaa uhkaa kuukauden sulku, viranomaiset pohtivat rangaistusta

Itä-Suomen aluehallintovirasto määräsi loppiaisena ravintola Kiilan suljettavaksi kahdeksi viikoksi, mutta ravintolan ovet on avattu määräyksestä huolimatta, minkä vuoksi poliisi on käynyt sulkemassa myös myöhemmin.

Nyt puhuu koronarajoituksia rikkonut savolainen kohuravintoloitsija: "Tilillä alle tonni, sähkölaskut ja palkat maksussa pian"

Kiilan yrittäjä aikoo pitää kuppilan auki, aluehallintovirasto määräsi kahden viikon sulun huomisesta lähtien

Kiila piti ovensa auki, poliisi sulki paikan – Myöhemmin illalla kuultiin live-esitys

Tilojen sulkupäätös jatkuu Etelä-Savossa – Ravintoloiden osalta kiristyneet toimet astuivat voimaan keskiviikkona

Kommentoi