Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tilojen sulkupäätös jatkuu Etelä-Savossa – Ravintoloiden osalta kiristyneet toimet astuivat voimaan keskiviikkona

Itä-Suomen aluehallintovirasto on jatkanut tilojen sulkemiseen velvoittavaa määräystä Etelä-Savon, Itä-Savon ja Pohjois-Karjalan sairaanhoitopiirien alueilla. Määräys on voimassa 14.1.–27.1.2022 ja on samansisältöinen kuin aiemmin annettu vastaava päätös.

Tiloja, joita sulkemispäätös koskee ovat liikunta- ja urheilutoiminnassa joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat sekä huvi- tai virkistystoimintaan käytettävät tanssipaikat sekä kuorolaulutoimintaan käytettävät tilat.

– Määräys ei koske kuntosaleja ja muita vastaavia sisäliikuntatiloja eikä myöskään yleisiä saunoja tai uimahallien ja kylpylöiden allastiloja. Suljetuksi määrättyjä tiloja voi käyttää vuonna 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten ohjattuun harrastustoimintaan. Ikärajaa on nostettu niin, että kaikki viime vuonna 18 vuotta täyttäneet voivat osallistua toimintaan. Toiminnassa tulee kuitenkin ottaa huomioon osallistujien terveysturvallisuus, kertoo ylitarkastaja Emma-Lotta Kinnunen.

Kokoontumisrajoituksiin liittyvät päätökset tehdään perjantaina

Tällä hetkellä voimassa on päätös, jonka mukaan Itä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt alueellaan kaikki yli 50 hengen sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joissa kaikille osallistujille ei ole määritelty omaa istumapaikkaa.

Hallitus päätti viime viikon perjantaina rajoittaa ravintoloiden aukioloa entisestään. Keskiviikosta 12. tammikuuta lähtien kaikki ravintolat, mukaan lukien päätoimiset ruokaravintolat joutuvat lopettamaan anniskelun kello 17 ja sulkemaan ovet kello 18.

Myös asiakaspaikkoja rajataan. Ravintoloissa, joissa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisä- ja ulkotiloissa on käytössä puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa sisätiloissa käytössä saa olla 75 prosenttia asiakaspaikoista.

Uudet aukiolorajoitukset ovat voimassa tämän hetken tiedon mukaan tammikuun loppuun saakka.

Rajoitukset eivät koske henkilöstöravintoloita tai noutoruoan myymistä.

Itä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Soile Lahti arvioi tiistaina Facebookissa, että Itä-Suomeen ei olla asettamassa rajoituksia lasten ja nuorten harrastustoiminnalle. Asian käsittely on viivästynyt, sillä virasto on joutunut pyytämään alueensa sairaanhoitopiireiltä täydennyksiä niiden antamiin arvioihin välttämättömistä koronarajoituksista.

Hallituksen koronaministerityöryhmä kokoontuu torstaina keskustelemaan uusista koronatoimista. Pöydällä on muun muassa ravintoloiden täyssulku. Terveyden- ja hyvinvoinninlaitos (THL) puolsi tiistaina sosiaali- ja terveysministeriölle (STM) antamassaan lausunnossa anniskelupainotteisten baarien, pubien, karaokebaarien ja yökerhojen täyssulkua kolmen viikon ajaksi.

Edellisen kerran ravintoloihin määrättiin täyssulku vuonna 2020 poikkeuslain aikaan.