Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pieksämäellä 24 tartuntaa, Etelä-Savossa 157 – Essoten alueella otetaan käyttöön tekstiviesti-ilmoitus positiivisen koronatestituloksen saaneille

Pieksämäellä on todettu tiistain ja keskiviikon aikana 24 koronatartuntaa.

Perusterveydenhuollon osastolla on koronatilanteesta ja mahatautitilanteesta johtuen vierailukielto.

Essoten koronanyrkki ei tiistain kokouksessaan nähnyt tarvetta alueen koronarajoitusten ja -suositusten muutoksille.

– Odotamme kylläkin aluehallintoviraston päätöksiä mahdollisista uusista rajoituksista, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä sanoo.

Myös kansallisten linjausten ja ohjeiden suhteen ollaan nyt odottavassa tilassa. Esimerkiksi karanteenien ohjeistus voi olla lähiaikoina muuttumassa.

– Essotelta kysytään nyt paljon esimerkiksi koululaisten testausten käytännön toimista, mutta niidenkään suhteen meillä ei vielä ole toimintaohjeita, Seppälä jatkaa.

Tämän viikon kahden ensimmäisen päivän aikana on Essoten alueella todettu jo 157 koronavirustartuntaa. Hurjan leviämisnopeuden vuoksi Essotessa otetaan käyttöön ensimmäistä kertaa pandemian aikana positiivisten testitulosten tekstiviesti-ilmoitukset.

– Tähän asti olemme ilmoittaneet positiivisista tuloksista soittamalla. Nyt tartuntoja tulee niin paljon, että on nopeinta lähettää tekstiviesti myös positiivisesta tuloksesta, jotta tieto eristyksen alkamisesta saadaan nopeasti ihmisille. Jäljityksemme soittaa kyllä sitten myöhemmin perään, Seppälä taustoittaa.

Tekstiviestin vastaanottamisesta alkaa tartuntatautilain mukainen eristys. Tällöin tulee pysyä kotona ja välttää kodin ulkopuolisia kontakteja. Tartunnanjäljitys ottaa myöhemmin yhteyttä puhelimitse altistuneiden kartoittamiseksi. Soittoa odottaessa voi kirjata muistiin kaikki henkilökontaktit oireiden alkamispäivää edeltäneeltä kahden päivän ajalta.