Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rokotustahti on hyvä Etelä-Savossa – Tällä viikolla järjestetään taas walk in -rokotustilaisuuksia Veturitorilla

Joulun ja loppiaisen välisenä aikana Essoten alueen koronarokotuksiin ohjattiin paljon resursseja. Kolmansien annosten rokotustahti on alueen väestömäärään suhteutettuna valtakunnan kärkivauhtia.

– Viime viikolla jaoimme lähes seitsemän tuhatta kolmosrokoteannosta, pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo.

Pieksämäen rokotuskoordinaattori Marja-Riitta Savolahti kertoo, että kaupungissa viime viikolla järjestetyt walk in -rokotustilaisuudet sujuivat hyvin.

– Jonotus kesti useimmiten alle puoli tuntia ja siellä rokotettiin yhteensä noin 1500 annosta. Koko viikon rokotussaldoksi kertyi noin 2000 annosta vaikka oli loppiainenkin.

Pieksämäen rokotustilanne on Savolahden mukaan hyvä.

– Olemme rokotaneet kolmansia annoksia jo runsaasti. Pieksämäellä on rokotettu 1. annoksia 14590, 2. annoksia 14361 ja 3. annoksia 6547. Tällä viikolla jaamme taas noin 2400 annosta rokotteita, joista suurin osa on kolmansia annoksia. Aina tulee myös muutamia henkilöitä ensimmäiseen rokotukseen, noin 100 henkilöä viikottain.

Pieksämäellä järjestetään walk in -rokotustilaisuudet tiistaina 11. tammikuuta kello 10–16 ja 12. tammikuuta kello 10–15 Veturitorilla. 1. rokoteannos on tarjolla yli 12 vuotiaille, 2. rokoteannos vähintään 6 viikkoa ensimmäisestä annoksesta ja 3. rokoteannos 18-59-vuotiaille, joilla toisesta annoksesta on vähintään 4 kuukautta, 60 vuotta täyttäneille sekä 18 vuotta täyttäneille riskiryhmäläisille, joilla on kulunut kolme kuukautta toisesta annoksesta ja 12 vuotta täyttäneille vakavaa immuunipuutosta sairastaville, joilla toisesta rokotuksesta on vähintään kaksi kuukautta.