Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona: | Pieksämäellä todettu 10 koronatartuntaa

Pieksämäellä on viikonlopun jälkeen todettu yhteensä 10 uutta koronatartuntaa.

Essoten alueella koronatilanne on edelleen huono. Viime viikolla tartuntoja todettiin ennätykselliset 431 kappaletta. Pieksämäellä todettiin viime viikolla yhteensä 53 tartuntaa.

Kolmannen rokotteen on saanut jo 46 prosenttia koko alueen väestöstä ja korkea rokotuskattavuus alkaa näkyä, sillä viime viikkojen aikana sairaalahoidossa on ollut vain korkeintaan kolme koronatautia sairastavaa kerrallaan.

Essoten terveyspalvelujen johtajan Santeri Seppälän mukaan tartuntojen jäljitys vielä toimii ja epidemian laajenemista on hillinnyt kontaktien määrän vähentyminen tartunnan saaneiden keskuudessa.

Mikäli tietää altistuneensa koronatartunnalle ja vaikkei virallista yhteydenottoa olisi vielä tullut, tulee noudattaa erityistä varovaisuutta ja välttää sosiaalisia kontakteja.

Koronavirukseen viittaavien oireiden ilmaantuessa tulee hakeutua viipymättä testiin. Kansalaisia muistutetaan myös huolehtimaan turvaväleistä ja maskin käytöstä, mikäli turvavälien pitäminen ei onnistu.